Secretarul general al Colegiului Medicilor din Romania, noul presedinte al organizatiei europene EuREHa

dr__viorel_radulescuDr. Viorel Radulescu, secretarul general al Colegiului Medicilor din Romania, a fost reales in functia de vicepresedinte al organizatiei europene EuREHa in cadrul unei reuniuni desfasurata la Bucuresti in perioada 27-28 martie. EuREHa reprezinta asociatia autoritatilor competente europene ale profesiilor reglementate din Sanatate: medici, farmacisti, medici dentisti, moase si asistente medicale. Conducerea organizatiei EuREHa este asigurata de Maximo Gonzales (Spania), presedinte, dr. Viorel Radulescu (Romania) si Rafael Lleget (Spania), vicepresedinti, Francis Patout (Belgia), Svetoslav Krumov (Bulgaria), trezorier.

“Pentru Colegiul Medicilor din Romania este o onoare sa detina vicepresedentia acestei organizatii, ai carei membri suntem inca de la inceput. Suntem interesati de proiectele de la nivel european care vizeaza cardul european profesional in format electronic si formarea unei platforme electronice la nivel european prin care sa se poata verifica si autentifica documentele privind profesionistii din sanatate si daca acestia au fost sanctionati in tarile in care profeseaza, prin aceasta garantand calitatea actului medical”, a declarat dr. Viorel Radulescu.

La reuniunea de la Bucuresti au participat 18 reprezentanti din tarile membre, Colegiul Medicilor din Romania fiind reprezentat de dr. Calin Bumbulut, vicepresedinte CMR, dr. Viorel Radulescu, secretar general si Christian Mohr, consultant suport tehnic.

“Am continuat sa avansam in munca noastra in relatiile cu Comisia Europeana cu obiectivul de a lucra asupra Directivei Calificarilor Profesionale care permite profesionistilor din sanatate de a avea recunoasterea diplomelor in Europa si stiu ca acest lucru este important in Romania si suntem foarte determinati si sa reglementam cat mai bine posibil aceasta mobilitate pentru ca forta de munca este foarte bine cotata dar, de asemenea, aceasta nu este intotdeauna favorabila, dar avem o vointa politica de a lucra pentru ca aceasta reglementare a profesiilor in Europa sa nu afecteze nicio tara. Un alt subiect de care suntem foarte preocupati vizeaza formarea de baza si formarea continua a profesionistului, pentru ca noi estimam ca acest lucru asigura siguranta pacientului iar modificarile trebuie facute inainte de orice pentru beneficiul pacientului pentru ca ceea ce dorim in Europa, indiferent de pacient si indiferent de tara sa fie sigur ca are in fata un profesionist din sanatate abilitat sa lucreze”, a declarat Patrick Fortuit, fostul presedinte al organizatiei.

Autor: Daria Macovei, Foto:  Amosnews.ro.

 

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 voturi, media: 5.00 din 5)
Încarc...

Lasa un raspuns