Ministerul Sanatatii: De la 1 mai, pacientii cu cancer vor beneficia de un subprogram de radioterapie cu buget separat

ministerul-sanatatiiMinisterul Sanatatii a anuntat ca incepand cu data de 1 mai 2015 pacientii cu afectiuni oncologice vor beneficia de un subprogram de radioterapie distinct, in cadrul Programului national de oncologie. Potrivit Ministerului, pana la aceasta data va fi implementat cadrul legislativ care sa permita derularea acestui subprogram.

“Radioterapia este sectorul cel mai vitregit din oncologie. Avem inca pacienti pe listele de asteptare pentru aceste proceduri. Pana anul acesta, Romania nu a dezvoltat un sistem national de radioterapie. Anul acesta am schimbat modul de organizare si implementare a programelor nationale de sanatate si, asa cum am promis la inceputul mandatului meu, am elaborat un subprogram exclusiv de radioterapie care va beneficia de alocarea unui buget distinct, fapt ce va permite o mai mare predictibilitate si adaptare la nevoile reale ale pacientului oncologic. In cadrul acestuia tratamentele de radioterapie vor fi decontate integral atat in unitatile sanitare de stat, cat si in cele private”, a declarat ministrul Sanatatii.

De asemenea, Ministerul a anuntat ca a semnat anul trecut un acord cu Banca Mondiala pentru deschiderea de noi centre de radioterapie, numarul acestora fiind deficitar in prezent. Proiectul va beneficia de fonduri de 40 de milioane de euro prin Banca Mondiala.

Autor: Daria Macovei, Foto: Agerpres.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 voturi, media: 5.00 din 5)
Încarc...

Lasa un raspuns