Burse de formare profesionala pentru moase si asistenti medicali

asistenti medicali150 de burse de formare pentru moase si asistenti medicali vor fi oferite in 2015 prin programul SAMAS (Programul de Sanatate pentru Mame si Sugari). In cadrul Programului vor fi organizate cursuri de formare pentru moase si asistenti medicali si vor fi oferite burse in cadrul lor. Modulul I al cursurilor SAMAS de Nutritie Perinatala va fi organizat in Bucuresti (12-14 februarie si 21-22 februarie), Pitesti (15-16 februarie si 27 februarie-1 martie) si Constanta (14-16 martie si 21-22 martie), in cadrul acestui modul urmand sa fie acordate 50 de burse. Pentru atribuirea burselor finale in aceste orase, asistentele medicale si moasele sunt invitate sa se inscrie: http://programsamas.ro/cadre-medicale/inscriere. In 2015 programul SAMAS va organiza cursuri de formare in Brasov, Timisoara, Botosani, Targu Mures, Zalau si Suceava. Reteaua SAMAS furnizeaza cursuri, consiliere si suport gravidelor si mamelor pe perioada primelor 1.000 de zile de viata ale copilului, de la inceputul sarcinii si pana cand acesta implineste doi ani.

Asistentul SAMAS certificat are rolul de a transmite mamei principiile esentiale de educatie pentru sanatate in perioada graviditatii, oferindu-i informatiile necesare despre sarcina, nasterea normala si cea instrumentata, despre pregatirea perineului si ingrijirea sugarului. Asistentul format in cadrul cursurilor este alaturi de familie si in perioada post-partum, atunci cand proaspata mamica are nevoie de consiliere in alaptare si cand este preocupata de recuperarea abdo-perineala, de diversificarea corecta a sugarului si de nutritia echilibrata a copilului pana la varsta de 3 ani. Candidatii pentru burse trebuie sa aiba minimum 2 ani de experienta practica, ca angajat, voluntar sau liber profesionist in domeniul sanatatii. Persoanele inscrise vor participa la un interviu cu echipa de recrutare, iar apoi odata finalizate cele doua module si perioada de practica necesara vor primi certificarea de Asistenti Perinatali din partea OAMMR, vor primi puncte EMC si isi vor putea suplimenta veniturile sustinand cursuri de consiliere pentru mame.

Proiectul social, dezvoltat de catre Nutricia, Fundatia Crucea Alba si Crucea Rosie sector 6, este sustinut de OAMMR, Societatea Romana de Pediatrie si Societatea Nationala de Medicina Familiei.

Autor: Daria Macovei, Foto: Picasa.com.

 

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Se încarcă...

Lasa un raspuns