Bratari cu buton de panica pentru urgentele medicale, donate batranilor dintr-o comuna din Timis

AmbulantaToate persoanele in varsta din comuna Dumbravita din judetul Timis au primit recent gratuit bratari dotate cu buton de panica pe care le pot folosi in cazul urgentelor medicale. Sistemul a fost implementat in cadrul unui proiect finantat cu fonduri in valoare de peste 100.000 de euro. Daca pacientii apasa pe butonul de panica, semnalul este receptionat la dispeceratul politiei din localitate. Politistii au fost antrenati sa acorde primul ajutor, verifica apelul si cheama la nevoie ambulanta. Noul sistem va fi util in special in cazul persoanelor in varsta care locuiesc singure. Dispeceratul functioneaza non-stop. In momentul apelului pe ecranul calculatorului apar istoricul medical al pacientului dar si datele de contact ale apropiatilor. Deocamdata de bratari au beneficiat 38 de pacienti in varsta din localitate. Un sistem similar de alarmare a autoritatilor a functionat si in Timisoara pana in 2013.

Sursa: Stirile ProTv, Foto: Picasa.com.

 

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Un raspuns la “Bratari cu buton de panica pentru urgentele medicale, donate batranilor dintr-o comuna din Timis”

  1. axel A spus:

    urmarind stirea direct la PRO am avut senzatia , tampita ce-i drept, ca trebuie sa ies in strada si sa particip si eu, cumva , la dirijarea circulatiei.au aparut in cadru doi politisti,pe bune, imbracati ca politistii, sa ne intelegem bine,fara caschete, si , pe indelete s-au apucat sa ia tensiuni unor varstnici dintr-o comuna din Romania care se gaseste la o aruncatura de bat de Timisoara (este defapt un fel de cartier de lux al Timisorii, o Baneasa a Timisorii daca vreti).asistenta medicala in zona ar trebui sa fie destula , si , oricum serviciul 112 ajunge acolo oricum mult, mult mai usor decat in cine stie ce colt de tara.
    de ce acest sistem de alarmare pe bani foarte, foarte multi, indecent de multi – ca la orice “proiect” de succes de la noi, nu o sa raspunda nimeni. in alta ordine de idei, politistul ce trebuie sa mai faca? sa supravegheze linistea si ordine publica, sa alerge dupa infractori, sa mai ia o tensiune si o glicemie, sa mai intocmeasca un proces-verbal, sa mai intoarca o batrana cu coxartroza pe partea cealalta, sa mai dirijeze un pic circulatia…? mai oameni buni, noi chiar innebunim de tot ? ce lume mai este si asta ? in loc sa faci ceva normal cu 100 000 de euro (poate cei care ii folosesc asa chiar nu percep valoarea lor, noi ceilalti nu stim nici sa-i numaram),sa cumperi-sa zicem- cauciucuri noi la toate ambulantele din oras, sa platesti rezidentii pe urgente medicale sa participe la echipajele de ambulanta, sa trimiti aceste dispozitive , daca tot ai spart banii , in vreun colt uitat de lume si care nu are acces la medic. undeva unde chiar fac diferenta.
    nu in ultimul rand, pentru cine a fost atent la stire : programul este perisabil . a mai fost facut (in Timisoara) si are si un sfarsit predictibil. deci, alta metoda la romani de a arunca (elegant spus, era sa-mi scape altceva)banii pe fereastra.sau pe “window-s” sa fiu in “trend” cu vremurile.

Lasa un raspuns