Risc mai scazut de hipertensiune arteriala in cazul persoanelor cu o dieta bogata in peste

fishO dieta bogata in peste, dar si in legume si in uleiuri nerafinate reduce riscul aparitiei hipertensiunii arteriale. Potrivit oamenilor de stiinta, o astfel de dieta opreste expresia unei gene asociate cu inflamarea anumitor zone din tesutul adipos si cu aparitia unor afectiuni cronice cum ar fi diabetul de tip II. Efectele benefice ale acestei alimentatii au fost observate in lipsa scaderii in greutate a celor care au adoptat-o. Echipa de cercetatori de la Universitatea din Copenhaga care a efectuat studiul sustin ca o astfel de alimentatie previne sau reduce inflamatiile in organism, cu efecte benefice in prevenirea aparitiei mai multor boli cronice.

Sursa: Daily Mail, Foto: Lancastria.net.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 voturi, media: 5.00 din 5)
Încarc...

Lasa un raspuns