Oferte de munca pentru infirmieri, in Marea Britanie

work experience modificatInfirmierii romani interesati sa lucreze in strainatate pot obtine un loc de munca in Marea Britanie prin intermediul agentiei de recrutare Work Experience din Bucuresti. Oferta agentiei de recrutare este potrivita pentru persoanele care nu au diploma de asistent medical, dar au experienta in infirmerie sau in ingrijire, dar si pentru persoanele care isi doresc pur si simplu o astfel de experienta in Regatul Unit. De asemenea, oferta este potrivita si pentru asistentii medicali cu diploma obtinuta in Romania dar care nu au reusit inca sa obtina dreptul de a-si exercita meseria in Marea Britanie (PIN-ul de la NMC-Ordinul asistentilor medicali din Marea Britanie), caz in care se va semna un contract pe 14 luni cu angajatorul britanic, urmand sa profeseze ca asistenti medicali generalisti inscrisi la NMC imediat ce obtin PIN-ul.

Agentia de recrutare Work Experience nu percepe comisioane in avans in Romania deoarece serviciile Work Experience sunt platite esalonat in 12 luni, pe perioada contractului din Marea Britanie.

Angajatorii britanici ofera un contract pe o perioada de 14 luni, in cazul asistentilor medicali care obtin PIN-ul in acest timp continuandu-se contractul in cuantumul celor 14 luni agreate.

Partenerul principal al Work Experience are sediul in Doncaster insa detine centre de ingrijire in toata Marea Britanie. Toti candidatii, indiferent de experienta, vor merge in prima faza in Doncaster pentru 3-4 zile de training, fiind cazati la sediul partenerilor Work Experience. De asemenea cand ajung se vor depune actele pentru cazierul britanic (CRB) ceea ce le va permite infirmierilor sa lucreze legal, iar dupa ce au terminat training-ul si dupa ce s-a emis CRB-ul sunt repartizati la locurile de munca disponibile in acel moment. Pe toata aceasta perioada de pregatire care dureaza din momentul transferului la Doncaster si pana la repartizarea la locul de munca, cazarea este asigurata gratuit de partenerii Work Experience urmand ca infirmierii sa plateasca doar intretinerea, dar nu pe loc ci aceasta suma se deduce din primul salariu. Cazarea pe perioada de pregatire este de 45 lire pe saptamana si perioada de pregatire poate sa dureze intre 3 si maxim 21 de zile in functie de cat de repede se emite CRB-ul de catre politia din Doncaster. Pe perioada acestor zile candidatii vor participa si la interviurile de angajare.

Locurile de munca oferite sunt in special centre specializate in ingrijirea persoanelor varstnice. Aceste centre sunt situate de regula in apropierea oraselor mari, insa in afara lor in locuri inconjurate de natura si liniste. Aceste locuri de munca sunt ideale pentru emigranti deoarece ofera o portita de intrare in sistemul sanitar britanic. In aceste locuri romanii isi pot perfectiona limba, se pot acomoda cu sistemul britanic si pot avea acces la informatii ajutatoare pentru a se stabili definitiv in Marea Britanie. Partenerii Work Experience pot sa tina cont de ce orase prefera candidatii insa nu pot garanta 100% locatia deoarece este in functie de locurile de munca vacante in momentul in care candidatii finalizeaza training-ul. Piata muncii in acest domeniu este foarte fluctuanta. Un candidat cu cat are mai multa experienta si engleza mai buna cu atat are sanse mai mari sa obtina un job in locatia pe care si-o doreste.
 
Persoanele care lucreaza pe aceasta meserie imbunatatesc viata persoanelor vulnerabile, aflate in imposibilitatea de a se ingriji si descurca singure. Se lucreaza in centre specializare pentru aceste activitati sau, mai rar, la pacienti acasa. Pacientii sunt de regula varstnici. Activitatea ingrijitorului presupune: administrarea medicamentelor prescrise de medic/asistent, asigurarea igienei bolnavului inclusiv asistarea la dus si la imbracare, asigurarea curateniei in spatiul bolnavului implicit schimbarea lenjeriei patului, asistenta bolnavului la luarea mesei, observarea oricarei modificari in comportamentul bolnavului sau a sau starii lui de sananate, citit, plimbari, discutii, supravegherea bolnavilor pe timp de noapte, etc.
Insusiri foarte apreciate si necesare pentru aceasta meserie sunt: atentia la detalii, sensibilitate pentru persoane aflate in necesitate, capacitatea de ascultare si de comunicare, rabdare, grija, altruism si compasiune.
 
Cerinte:
Pentru a beneficia de aceasta oferta, candidatii trebuie sa aiba un profil completat in baza de date a Work Experience din care sa reiasa urmatoarele:
-experienta minim 6 luni in infirmerie: ingrijire persoane cu dizabilitati, bolnavi, varstnici, adulti sau copii sau practica scolara in cadrul unei scoli de profil sanitar. Experienta poate fi acumulata ca: practica profesionala pe perioada scolii sau a unui curs, voluntariat, munca la negru sau ingrijirea rudelor sau a prietenilor.
– limba engleza la nivel conversational, aceasta va fi testata telefonic prin 2 interviuri: unul pe Skype cu reprezentantul companiei Work Experience si cel de-al doilea pe termeni medicali britanici cu reprezentantii companiei partenere din UK
-se prefera femei, insa pot aplica si barbatii daca au experienta si abilitati potrivite pentru astfel de activitati
-varsta cuprinsa intre 20 si 45 de ani, intervalul de varsta poate fi putin depasit in cazul in care persoana demonstreaza abilitati deosebite dar nu mai mult de 50 ani
-calificarea in domeniul medical – detinerea unei diplome sau a unei calificari poate constitui un avantaj
-pasaportul este obligaroriu
-carnetul de conducere nu este obligatoriu, insa detinerea lui poate constitui un avantaj
 
Bonusuri si beneficii:
Salariul final (net): minimum 950 Lire/luna, la norma minima de lucru de 160 ore pe luna. In Marea Britanie salariile se platesc saptamanal. Rata orara este de 6 lire pe ora pentru norma de 160 de ore si 6,65 lire pentru orele suplimentare (tot ce depaseste 160 ore pe luna)
Primul salariu se incaseaza in ziua de joi a celei de a 5-a saptamani, iar dupa aceea in ziua de Joi a fiecarei saptamani.
In timp veti avea sansa sa lucrati si suplimentar marindu-va astfel veniturile. Fiecare oferta este diferita din punct de vedere al orelor suplimentare insa la toate celntrele de ingrijire se ofera oportunitatea de a lucra suplimentar si se poate ajunge cu usurinta la salarii de 1300-1400 lire.
 
Compania Work Experience nu percepe comision in avans, toate taxele de consultanta se retin automat din salariu dupa transferul in Marea Britanie. Taxa de consultanta ramane fixa indiferent de numarul de ore lucrat, adica nu creste in cazul in care candidatii fac ore suplimentare.

Cazarea pentru primele una doua saptamani cat candidatii vor fi in Doncaster, perioada pana ce acestia incep efectiv munca, este oferita de angajatorii britanici la jumatate din pretul pietei, adica la 55 lire pe saptamana, urmand ca dupa ce au fost repartizati la locul de munca cazarea sa se asigure la diferiti proprietari din zona unde au fost plasati. Costul poate sa oscileze intre 80-100 Lire pe saptamana (costul cazarii depinde mult de zona, dotarile cazarii, comfort, etc). Daca infirmierii recrutati nu sunt multumiti de cazarea oferita au libertatea de a-si gasi o cazare potrivita nevoilor lor.

Masa poate sa fie asigurata de angajator contra cost 1,0 -1,5 Lire/masa, in functie de angajator; de asemenea la cazare se poate gati cu alimente cumparate de la supermarket, preturile fiind aliniate cu cele din Romania sau poate chiar mai mici.

Taxele catre statul englez se platesc din venitul anual declarat conform legislatiei in vigoare pentru statutul Self Employed/LTD. Aceste taxe sunt relativ reduse, intre 10 si 50 Lire/luna si se platesc doar la sfarsitul anului, in functie de profitul anual realizat. La sfarsitul anului contabilul partenerilor Work Experience din Marea Britanie ii va ajuta pe infirmierii recrutati sa isi calculeze taxele aferente venitului realizat.
 
Costuri in avans – compania Work Experience nu percepe niciun fel de comision in avans, exista totusi anumite costuri pe care candidatii vor trebui sa le suporte pentru a se integra in viata din Marea Britanie, adica bani pentru pregatirea sederii in aceasta tara. Agentia de recrutare Work Experience recomanda suma de minimum 700-800 Lire pentru candidatii care sunt in Romania si 500 Lire pentru cei care sunt deja in UK.

De acesti bani candidatii vor avea nevoie pentru a plati:
– transportul Romania – UK – compania Work Experience poate recomanda unele site-uri de unde candidatii pot achizitiona bilete de avion accesibile, dar acestia nu sunt obligati sa le aleaga pe acestea, avand posibilitatea de a achizitiona biletele de drum si de la agentiile de transport din zona lor (avion sau autocar) sau sa calatoreasca cu automobilul personal, daca detin.
– transferul de la aeroport – de regula Luton – la cazarea provizorie din Doncaster cu transportul britanic in comun este intre 40 si 60 Lire in functie de mijlocul de transport ales si se plateste direct la cumpararea biletului din gara sau autogara. Daca infirmierii recrutati se organizeaza sa mearga intr-un grup de minimum 2 persoane, cu alti candidati de la Work Eexperience, transferul Luton-Doncaster se poate face de catre soferul companiei Aplus contra sumei de 55 lire de persoana.
– CRB-ului (Cazier Judiciar Britanic – CRB) care este 65 Lire si se plateste direct la compania din UK.
– garantia la cazarea permanenta – dupa repartizarea la locul de munca final – proprietarul cazarii este posibil sa solicite o garantie in avans pentru bunurile pe care le da in folosinta candidatilor. Costul depozitului poate sa fie in jur de de 250-300 Lire (depinde de fiecare proprietar in parte). Acesta se plateste in ziua in care candidatii se intalnesc cu proprietarul la cazare si aceasta suma se recupereaza cand se paraseste cazarea. Daca se doreste cazare pentru cuplu  candidatii trebuie sa fie constienti ca toate cheltuielile se dubleaza nu se impart la doi, deci vor avea nevoie cam de 500-600 lire avans pentru cazare.
– cheltuieli personale zilnice pana la primirea primului salariu sau alte cheltuieli neprevazute – agentia Work Experience recomanda alocarea a cam 200-250 lire pentru a fi acoperita orice situatie neprevazuta.
 
Suma totala de care Compania Work Experience o recomanda candidatilor sa o aiba la dispozitie la plecare este de aproximativ 700 – 800 Lire. Aceste sume nu reprezinta comisioane catre Work Experience.

Candidatii interesati de aceasta oferta trebuie sa parcurga urmatorii pasi:
1. completarea Cv-ului din baza de date – se recomanda solicitarea de informatii consultantului Work Experience despre cum se face acest lucru
2. strangerea documentelor necesare – se recomanda solicitarea de informatii consultantului Work Experience despre cum se face acest lucru
3. sustinerea interviului de engleza pe Skype si emiterea contractului de consultanta
4. dupa semnarea contractului se va face pregatirea dosarului NMC (in cazul asistentilor medicali) si programarea la interviul de engleza pe Skype cu partenerii Work Experience din UK (pentru toti candidatii)
5. candidatilor acceptati in urma interviului li se va cere sa stabileasca data la care sunt dispusi sa fie in UK si sa o comunice urgent catre Work Experience pentru a li se elibera Oferta de Munca
6. la data agreata candidatii sunt asteptati in Doncaster, la sediul agentiei partenere din UK, pentru trainingul de 3 zile urmand ca dupa aceea sa fie repartizati la locul de munca.

Contact:

Ana Maria But-International Recruiter

Telefon: 0753855294, 0731332345, 0040-262-221222

Fax: 0040-318-155073

Bucuresti, sector 1, Str. Stockholm, nr. 4, ap. 1 (Intrare din Calea

Dorobantilor / Str. Madrid)

Email: medical@workexperience.ro

Sursa: Work Experience

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns