Locuri de munca pentru asistenti medicali, in Regatul Unit

work experience modificatAsistentii medicali romani interesati sa lucreze in strainatate pot obtine un loc de munca in Marea Britanie, prin intermediul agentiei de recrutare Work Experience din Bucuresti. Oferta agentiei de recrutare Work Experience este potrivita exclusiv pentru persoanele care au diploma de asistent medical obtinuta in Romania si s-au inscris la NMC (Ordinul asistentilor medicali din UK). Candidatii pot incepe sa lucreze pe aceasta pozitie doar daca detin PIN-ul de la NMC. Asistentii medicali care doresc informatii despre inregistrarea la NMC le pot solicita catre Work Experience, un consultand al companiei urmand sa le ofere informatii privind dosarul NMC si depunerea lui. Candidatii pot incepe temporar sa lucreze pe un post de infirmier pana la obtinerea PIN-ului.

Nu se percep comisioane in avans in Romania deoarece serviciile Work Experience sunt platite esalonat in 12 luni, pe perioada contractului din Marea Britanie!

Angajatorii britanici ofera locuri de munca pentru asistenti medicali generalisti, dar si pentru asistenti medicali cu specializarea geriatrie sau psihiatrie.

Durata contractului: 14 luni din momentul inceperii activitatii in UK.

Partenerul principal al Work Experience are sediul in Doncaster insa detine oferte in toata Marea Britanie.
Toti candidatii, indiferent de experienta, sunt transferati in prima faza in Doncaster pentru 3-4 zile de training, aici fiind cazati intr-una dintre locuintele puse la dispozitie de catre partenerii Work Experience. De asemenea, in momentul in care ajung, angajatorii le vor depune actele pentru cazierul britanic (CRB), pentru a putea lucra legal. Dupa ce au terminat training-ul si dupa ce s-a emis CRB-ul, toti candidatii sunt repartizati la locurile de munca disponibile in acel moment. Pe toata aceasta perioada de pregatire, care dureaza intre 3 si maximum 21 de zile (in functie de cat de repede se emite CRB-ul de catre organele competente), cazarea este asigurata gratuit de partenerii Work Experience, urmand ca fiecare candidat sa plateasca doar intretinerea care ajunge la 45 de lire pe saptamana. Pe perioada acestor zile candidatii vor participa si la interviurile de angajare. Cazarea poate fi platita si esalonat, din primele salarii.
 
Locurile de munca sunt in special in centre specializate in ingrijirea persoanelor varstnice. Aceste centre sunt situate de regula in apropierea oraselor mari, in locuri inconjurate de natura si liniste. Aceste locuri de munca sunt ideale pentru emigranti deoarece ofera o portita de intrare in sistemul sanitar britanic. In aceste locuri romanii isi pot perfectiona limba, se pot acomoda cu sistemul britanic si pot avea acces la informatii ajutatoare pentru a se stabili definitiv in Marea Britanie. Partenerii Work Experience pot sa tina cont de ce orase prefera candidatii insa nu pot garanta 100% locatia deoarece este in functie de locurile de munca vacante in momentul in care candidatii finalizeaza training-ul. Piata muncii in acest domeniu este foarte fluctuanta. Cu cat are mai multa experienta si un nivel de cunoastere al limii engleza mai bun, cu atat un candidat are sanse mai mari sa obtina un job in locatia pe care si-o doreste.
 
Persoanele care lucreaza in aceasta meserie imbunatatesc viata persoanelor vulnerabile, aflate in imposibilitatea de a se ingriji si a se descurca singure. Se lucreaza in centre specializare pentru aceste activitati si, mai rar, la pacienti acasa. Pacientii sunt, de regula, varstnici. Activitatea asistentului presupune: administrarea medicamentelor prescrise de medic, verificarea semnelor vitale, recoltarea de probe biologice pentru analize, monitorizarea starii de sananate, asigurarea si mentinerea unei stari bune de sanatate a bolnavului si, daca este cazul, raportarea catre superiori asupra oricarei modificari a starii de sananate a bolnavului, asistenta personala a bolnavului la dus, imbracare, luarea mesei, completare de rapoarte zilnice asupra starii de sananate a fiecarui bolnav, supravegherea bolnavilor pe timp de noapte, etc.
Pe langa experienta in domeniul medical, alte insusiri foarte apreciate si necesare pentru aceasta meserie sunt atentia la detalii, sensibilitate pentru persoane aflate in necesitate, capacitatea de ascultare si de comunicare. De asemenea, persoanele care lucreaza in acest domeniu, trebuie sa dea dovada de rabdare, compasiune, altruism si grija.
 
Cerinte:
Pentru a beneficia de aceasta oferta candidatii vor trebui sa aiba un profil completat in baza de date a Work Experience din care sa reiasa urmatoarele:
-detinerea inregistrarii la NMC – Consiliul Asistentilor medicali din UK
-experienta de asistent medical generalist este neaparat necesara si constituie un foarte mare avantaj experienta in tratarea batranilor sau bolnavilor imobilizatii la pat, experienta in geriatire, psihiatrie sau in tratarea persoanelor cu dementa sau Alzhaimer, ingrijire persoane cu dizabilitati: bolnavi, varstnici, adulti si copii.
– limba engleza la nivel avansat, aceasta va fi testata prin 2 interviuri: unul pe Skype cu reprezentantul companiei Work Experience si cel de-al doilea, pe termeni medicali, cu reprezentantii companiei partenere din UK, persoana specializata pe domeniul medical (in acest sens veti primi materiale ajutatoare)
-se prefera femei, insa pot aplica si barbatii daca au experienta in domeniul medical, dar si abilitati potrivite pentru astfel de activitati
-varsta cuprinsa intre 22 si 49 de ani, intervalul de varsta poate fi putin depasit in cazul in care persoana demonstreaza abilitati deosebite dar nu mai mult de 50 ani.
-detinerea unui pasaport valabil
-carnetul de conducere nu este necesar insa detinerea lui poate constitui un avantaj
 
Bonusuri si beneficii:
Salariul final (net): minimum 1500 Lire pe luna, la norma minima de lucru de 40 ore pe saptamana/160 ore pe luna. Rata orara este de 9.5 lire pe ora pentru norma de 160 de ore si 11.00 lire pentru orele suplimentare (tot ce depaseste 160 ore pe luna)
 
In Marea Britanie salariile se platesc saptamanal. Primul salariu se incaseaza in ziua de joi a celei de a 5-a saptamani, iar dupa aceea in ziua de Joi a fiecarei saptamani.
 
Compania Work Experience nu percepe comision in avans, toate taxele de consultanta se retin automat din salariu dupa transerul in UK. Taxa de consultanta ramane fixa indiferent de numarul de ore lucrat, adica nu creste in cazul in care candidatii fac ore suplimentare. Dn experienta Work Experience de-a lungul timpului, exista asistenti care castiga peste 2000 lire/luna, dar fac ore suplimentare si ajung sa lucreze in jur de 200 ore/luna sau chiar mai mult.
 
Cazarea pentru primele 1-2 saptamani cat candidatii vor fi in Doncaster – perioada pana ce incep efectiv munca – partenerii Work Experience le ofera candidatilor cazare provizorie la jumatate din pretul pietei, pentru ca acestia platesc doar taxele de intretinere, adica 55 lire pe saptamana urmand ca dupa ce au fost repartizati la locul de munca cazarea sa se asigure la diferiti proprietari din zona unde au fost plasati. Costul poate sa oscileze intre 80-100 de lire pe saptamana (costul cazarii depinde mult de zona, dotarile cazarii, comfort, etc). Daca candidatii nu sunt multumiti de cazarea oferita au libertatea de a-si gasi o cazare potrivita nevoilor lor.
 
Masa poate sa fie asigurata de angajator contra cost 1,0 -1,5 Lire/masa- depinde de angajator, de asemenea la cazare se poate gati cu alimente cumparate de la supermarket, preturile fiind aliniate cu cele din Romania sau poate chiar mai mici.

Taxele catre statul englez se platesc din venitul anual declarat conform legislatiei in vigoare pentru statutul Self Employed/LTD. Aceste taxe sunt relativ reduse, intre 10 si 50 Lire/luna si se platesc doar la sfarsitul anului, in functie de profitul anual realizat. La sfarsitul anului, contabilul partenerilor agentiei Work Experience din UK ii va ajuta pe candidatii recrutati sa isi calculeze taxele aferente venitului realizat.

Costuri in avans – compania Work Experience nu percepe niciun fel de comision in avans, exista totusi anumite costuri pe care candidatii vor trebui sa le suporte pentru a se integra in viata din UK, adica bani pentru pregatirea sederii in UK. Compania Work Experience recomanda suma de minim 700-800 Lire pentru candidatii care sunt in Romania si minim 500 Lire pentru cei care sunt deja in UK.

De acesti bani candidatii vor avea nevoie pentru a plati:
– Transportul Romania – UK – compania Work Experience poate recomanda unele site-uri de unde candidatii pot achizitiona bilete de avion accesibile dar acestia nu sunt obligati sa le aleaga pe acestea, avand posibilitatea de a achizitiona biletele de drum si de la agentiile de transport din zona lor (avion sau autocar) sau de a calatori cu automobilul personal, daca detine
– transferul de la aeroport – de regula Luton – la cazarea provizorie din Doncaster, transportul britanic in comun este intre 40 si 60 Lire in functie de mijlocul de transport ales si se plateste direct la cumpararea biletului din gara sau autogara. Daca candidatii se organizeaza sa mearga intr-un grup de minimum 2 persoane, cu alti candidati ai Work Experience, transferul Luton-Doncaster se poate face de catre soferul companiei Aplus contra sumei de 55 lire de persoana
– CRB-ului (Cazier Judiciar Britanic) care costa 65 Lire si se plateste direct la compania din UK.
– garantia la cazarea permanenta – dupa repartizarea la locul de munca final – proprietarul cazarii este posibil sa solicite o garantie in avans pentru bunurile pe care le da in folosinta candidatilor. Costul depozitului poate sa fie in jur de 250-300 Lire (depinde de fiecare proprietar in parte). Acesta se plateste in ziua in care candidatii se intalnesc cu proprietarul la cazare si aceasta suma se recupereaza cand parasesc locatia. Daca candidatii doresc cazare pentru cuplu trebuie sa fie constienti ca toate cheltuielile se dubleaza nu se impart la doi, deci vor avea nevoie cam de 500-600 lire avans pentru cazare.
– cheltuieli personale zilnice pana la primirea primului salariu sau alte cheltuieli neprevazute – agentia Work Experience recomanda candidatilor sa aloce cam 200-250 lire pentru a fi acoperita orice situatie neprevazuta.
 
Suma totala de care Compania Work Experience recomanda candidatilor sa o aiba la dispozitie la plecare este in jur de 700 – 800 Lire. Aceste sume nu sunt comisioane catre compania Work Experience, ci bani necesari pentru candidati pentru a se integra in viata din UK.

Candidatii care vor sa aplice pentru aceasta oferta trebuie sa parcurga urmatorii pasi:
1. completarea Cv-ului din baza de date – va recomandam sa sa solicitati consultantului Work Experience  informatii despre cum se face acest lucru
2. strangerea documentelor necesare – va recomandam sa sa solicitati consultantului Work Experience  informatii despre cum se face acest lucru
3. sustinerea interviului pe limba engleza pe Skype si emiterea contractului de consultanta
4. dupa semnarea contractului se va face pregatirea dosarului NMC pentru cei care nu l-au facut si programarea la interviul de engleza pe Skype cu partenerii din UK
5. candidatilor acceptati in urma interviului li se va cere sa stabileasca data la care sunt dispusi sa se transfere in UK si sa o comunice urgent catre Work Experience pentru a li se elibera Oferta de Munca
6. la data agreata candidatii sunt asteptati in Doncaster, la sediul agentiei partenere din UK, pentru trainingul de 3 zile, urmand ca dupa aceea sa fie repartizati la locul de munca.

Contact:

Ana Maria But-International Recruiter

Telefon: 0753855294, 0731332345, 0040-262-221222

Fax: 0040-318-155073

Bucuresti, sector 1, Str. Stockholm, nr. 4, ap. 1 (Intrare din Calea

Dorobantilor / Str. Madrid)

Email: medical@workexperience.ro

Sursa: Work Experience

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Se încarcă...

Lasa un raspuns