Cepoi: 67 de spitale din Romania vor trece prin procesul de acreditare

cepoiVasile Cepoi, directorul Consiliului National de Acreditare a Spitalelor (CoNAS), a declarat recent in cadrul unei conferinte organizata de Mediafax ca in perioada urmatoare 67 de spitale din Romania vor trece prin procesul de acreditare. El a atras atentia ca de cand se afla la conducerea CoNAS, a dorit sa impuna o schimbare de abordare in ceea ce priveste procesul de acreditare a spitalelor, acesta urmand sa aiba in centru siguranta pacientului, nu teama managerilor ca spitalele care nu se califica pentru acreditare ar putea fi sanctionate.

“Acreditarea spitalelor incearca sa schimbe comportamentul in spitale. Acreditarea reprezinta un document care certifica faptul ca spitalele ofera servicii de calitate. Ne dorim o schimbare de mentalitate, o alta abordare in cadrul spitalelor, aceea de a ne gandi la siguranta pacientului. Siguranta pacientilor reprezinta o problema de sanatate publica. In actuala legislatie scrie ca spitalele se vor desfiinta daca nu sunt acreditate. Acest lucru nu este corect. Acreditarea este un act voluntar. Cel care decide daca sa foloseasca sau nu serviciile unui spital este pacientul si casa de asigurari de sanatate. Am facut demersuri ca sa modificam aceasta prevedere care determina o atitudine aberanta a managerilor de spitale care se tem ca unitatile vor fi desfiintate. Acreditarea spitalelor garanteaza ca unitatea medicala ofera servicii de calitate”, a declarat Vasile Cepoi.

El a mai spus ca institutia pe care o conduce are drept obiectiv extinderea implementarii managementului calitatii si in randul medicilor de familie si la medicii de specialitate. Cepoi a anuntat ca a inclus intr-un proiect legislativ nou posibilitatea CoNAS de a reevalua spitalele acreditate pana in prezent si capacitatea de a monitoriza unitatile medicale din punct de vedere al mentinerii managementului calitatii.

Autor: Daria Macovei, Foto: Qmagazine.ro.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns