Maria Dorobantu: Nu putem trata hipertensiunea arteriala fara a educa pacientii

37280maria-dorobantu-1Dr. Maria Dorobantu, presedintele Societatii Romane de Hipertensiune, a subliniat in cadrul Congresului Societatii Romane de Hipertensiune organizat in perioada 18-20 septembrie la Bucuresti ca tratamentul hipertensiunii arteriale implica o componenta importanta de educatie medicala a acestora. Educatia pacientilor este primordiala in a-i convinge sa adere la tratament si sa isi schimbe stilul de viata si alimentatie pentru a-si imbunatati starea de sanatate. “Nu putem ingriji pacientul hipertensiv decat in echipa medic-asistent-pacient. Nu se poate fara sa convingem pacientul sa urmeze tratamentul!”, a declarat medicul.

Maria Dorobantu a anuntat cu ocazia Congresului lansarea oficiala a Asociatiei Romane pentru Educatie in HTA (ARE HTA), organizatie care incearca sa creeze o adevarata retea de suport pentru pacientii romani cu hipertensiune. Asociatia si-a propus sa desfasoare programe destinate pacientilor cu hipertensiune arteriala dar si cadrelor medicale implicate in ingrijirea acestei boli. “Asociatia este deschisa tuturor celor care ingrijesc pacientul cu hipertensiune, inclusiv psihologilor”, potrivit medicului. Maria Dorobantu a anuntat ca in 2016 ar putea fi reluat studiul Sephar cu privire la prevalenta hipertensiunii arteriale in Romania.

“Si pacientii si medicii si psihologii spun: nu se poate fara a ne educa pacientii, fara a-i convinge ca boala este severa, trebuie controlata pentru ca altfel complicatiile sunt grave!”, a declarat presedintele Societatii Romane de Hipertensiune.

Sursa: GhidCabinet.ro, Foto: Mediafax.ro.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (2 voturi, media: 5.00 din 5)
Încarc...

Un raspuns la “Maria Dorobantu: Nu putem trata hipertensiunea arteriala fara a educa pacientii”

  1. Raluca Bunea A spus:

    Multumim de stire. Articolul sugereaza educare; cu toate acestea nu este nici in link catre informatie educativa practica.

Lasa un raspuns