Indulcitorii artificiali ar putea creste riscul de diabet, sustine un studiu

sn-sweetenersHUn studiu realizat in Israel atrage atentia asupra faptului ca indulcitorii artificiali ar putea creste riscul de aparitie a diabetului. Desi aceste substante sunt folosite de mai multi ani pe scara larga ca mijloace de prevenire a obezitatii si diabetului, ar putea determina schimbari metabolice si contribui astfel la cresterea riscului de diabet. Studiul a descoperit ca indulcitorii artificiali perturba compozitia si functia florei intestinale. Experimentele realizate de cercetatorii israelieni au constat in adaugarea a trei indulcitori utilizati frecvent, aspartam, sucraloza si zaharina, in apa bauta de soareci, in doze zilnice admisibile si adaptate greutatii animalelor. Acestia au dezvoltat o intoleranta la glucoza, contrar soarecilor care nu bausera decat apa cu zahar. Experimentul a fost repetat cu doze variabile, pe alti cobai, cu aceleasi rezultate.

Sursa: Agerpres, Foto: News.sciencemag.com.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 voturi, media: 5.00 din 5)
Încarc...

Lasa un raspuns