Oferte de munca pentru asistenti medicali, in Regatul Unit

work experience Asistentii medicali romani care doresc sa lucreze in afara Romaniei pot obtine un loc de munca in Marea Britanie, prin intermediul agentiei de recrutare Work Experience din Bucuresti.

Pentru aceste locuri de munca pot candida doar asistentii medicali care au diploma de asistent medical obtinuta in Romania si s-au inscris la NMC (Colegiul asistentilor medicali din Marea Britanie). Persoanele interesate isi pot incepe activitatea pe aceste posturi doar daca detin PIN-ul de la NMC. Asistentii medicali interesati de aceasta inregistrare pot solicita informatiile necesare din partea companiei Work Experience in vederea dosarului NMC si a depunerii lui. De asemenea, daca doresc, persoanele interesate pot incepe sa lucreze provizoriu pe pozitia temporara de infirmier pana la obtinerea PIN-ului.

Agentia de recrutare Work Experience nu percepe comisioane in avans in Romania, deoarece serviciile Work Experience sunt platite esalonat in 12, pe perioada contractului din Marea Britanie.

Locurile de munca disponibile sunt pentru asistenti medicali generalisti si asistenti medicali cu specializarea geriatrie sau psihiatrie.

Durata Contractului: 14 luni din momentul inceperii activitatii din Marea Britanie

Angajatorul britanic are sediul in Doncaster, insa are plasamente in toata Marea Britanie.

Toti candidatii, indiferent de experienta, merg in prima faza in Doncaster pentru 3-4 zile de training, aici fiind cazati la una dintre casele puse la dispozitie de catre partenerii Work Experience. De asemenea, in momentul in care ajung, partenerii le vor depune actele pentru cazierul britanic (care se numeste CRB), pentru a putea lucra legal. Dupa ce au terminat training-ul si dupa ce s-a emis CRB-ul, toti candidatii sunt repartizati la locurile de munca disponibile in acel moment. Pe toata aceasta perioada de pregatire, care dureaza intre 3 si maxim 21 de zile (in functie de cat de repede se emite CRB-ul de catre organele competente), cazarea este asigurata gratuit de partenerii Work Experience, urmand ca fiecare candidat sa plateasca doar intretinerea care ajunge la 45 de lire pe saptamana. Pe perioada acestor zile candidatii vor participa si la interviurile de angajare. Cazarea poate fi platita si esalonat, din primele salarii.
Locatiile de munca sunt in special centre specializate in ingrijirea persoanelor varstnice. Aceste centre sunt situate de regula in apropierea oraselor mari, in locuri inconjurate de natura si liniste. Aceste locuri de munca sunt ideale pentru emigranti deoarece ofera o portita de intrare in sistemul sanitar britanic. In aceste locuri romanii isi pot perfectiona limba, se pot acomoda cu sistemul britanic si pot avea acces la informatii ajutatoare pentru a se stabili definitiv in UK. Partenerii Work Experience pot sa tina cont de ce orase prefera candidatii insa nu pot garanta 100% locatia deoarece este in functie de locurile de munca vacante in momentul in care asistentii medicali terminati training-ul. Piata muncii in acest domeniu este foarte fluctuanta. Cu cat are mai multa experienta si engleza mai buna, cu atat un candidat are sanse mai mari sa obtina un job in locatia pe care si-o doreste.
 
Descrierea activitatii:
Persoanele care lucreaza in aceasta meserie imbunatatesc viata persoanelor vulnerabile, aflate in imposibilitatea de a se ingriji si descurca singure. Se lucreaza in centre specializare pentru aceste activitati si mai rar la pacienti acasa. Pacientii sunt, de regula, varstnici. Activitatea asistentului presupune: administrarea medicamentelor prescrise de medic, verificarea semnelor vitale, recoltarea de probe biologice pentru analize, monitorizarea starii de sananate, asigurarea si mentinerea unei stari bune de sanatate a bolnavului si daca este cazul raportarea superiorilor asupra oricarei modificari a starii de sananate a bolnavului, asistenta personala a bolnavului la dus, imbracare, luarea mesei, completare de rapoarte zilnice asupra starii de sananate a fiecarui bolnav, supravegherea bolnavilor pe timp de noapte, etc.
Pe langa experienta in domeniul medical, alte insusiri foarte apreciate si necesare pentru aceasta meserie sunt atentia la detalii, sensibilitate pentru persoane aflate in necesitate, capacitatea de ascultare si de comunicare. De asemenea, persoanele care lucreaza in acest domeniu, trebuie sa dea dovada de rabdare, compasiune, altruism si sa fie grijulii.
 
Cerinte:
Pentru a beneficia de aceasta oferta va trebui sa aveti un profil completat in baza de date a Work Experience din care sa reiasa urmatoarele:
-detinerea inregistrarii la NMC – Consiliul Asistentilor medicali din UK
-experienta de asistent medical generalist este neaparat necesara, si constituie un foarte mare avantaj experienta in tratarea batranilor sau bolnavilor imobilizatii la pat, experienta in geriatire, psihiatrie sau in tratarea persoanelor cu dementa sau Alzhaimer, ingrijire persoane cu dizabilitati: bolnavi, varstnici, adulti si copii.
-limba engleza la nivel avansat, aceasta va fi testata prin 2 interviuri: unul pe Skype cu reprezentantul companiei Work Experience si cel de-al doilea, pe termeni medicali, cu reprezentantii companiei partenere din UK, persoana specializata pe domeniul medical (in acest sens candidatii vor primi materiale ajutatoare)
-se prefera femei, insa pot aplica si barbatii daca au experienta in domeniul medical, dar si abilitati potrivite pentru astfel de activitati
-varsta cuprinsa intre 22 si 49 de ani, intervalul de varsta poate fi putin depasit in cazul in care persoana demonstreaza abilitati deosebite dar nu mai mult de 50 ani.
-detinerea unui pasaport valabil
-carnetul de conducere nu este necesar, insa detinerea lui poate constitui un avantaj
 
Bonusuri si beneficii:
Salariul final (in mana): MINIMUM 1500 Lire pe luna, la norma minima de lucru de 40 ore pe saptamana/160 ore pe luna. Rata orara este de 9.5 lire pe ora pentru norma de 160 de ore si 11.00 lire pentru orele suplimentare (tot ce depaseste 160 ore pe luna)
 
In Marea Britanie salariile se platesc saptamanal. Primul salariu se incaseaza in ziua de joi a celei de a 5-a saptamani, iar dupa aceea in ziua de Joi a fiecarei saptamani.
 
Compania Work Experience nu percepe comision in avans, toate taxele de consultanta se retin automat din salariu dupa ce candidatii ajung in UK. Taxa de consultanta ramane fixa indiferent de numarul de ore lucrat, adica nu creste in cazul in care candidatii fac ore suplimentare.
Exista asistente care castica peste 2000 lire/luna, dar fac ore suplimentare si ajung sa lucreze in jur de 200 ore/luna sau chiar mai mult.
 
Cazarea pentru primele 1-2 saptamani cat candidatii vor fi in Doncaster – perioada pana ce incep efectiv munca – partenerii Work Experience le ofera candidatilor cazare provizorie la jumatate din pretul pietei, pentru ca acestia platesc doar taxele de intretinere, adica 45 lire pe saptamana urmand ca dupa ce candidatii au fost repartizati la locul de munca cazarea sa se asigure la diferiti proprietari din zona unde acestia au fost plasati. Costul poate sa oscileze intre 80-100 Lire pe saptamana (costul cazarii depinde mult de zona, dotarile cazarii, comfort, etc). Daca un candidat nu este multumit de cazarea oferita are libertatea de a gasi o cazare potrivita nevoilor dumneavoastra.

Masa poate sa fie asigurata de angajator contra cost 1,0 -1,5 Lire/masa- depinde de angajator, de asemenea la cazare se poate gati cu alimente cumparate de la supermarket, preturile fiind aliniate cu cele din Romania sau poate chiar mai mici.

Taxele catre statul englez se platesc din venitul anual declarat conform legislatiei in vigoare pentru statutul Self Employed/LTD. Aceste taxe sunt relativ reduse, intre 10 si 50 Lire/luna si se platesc doar la sfarsitul anului, in functie de profitul anual realizat. La sfarsitul anului, contabilul partenerilor Work Experience din UK va va ajuta candidatii sa isi calculeze taxele aferente venitului realizat.

Costuri in avans – compania Work Experience nu percepe niciun fel de comision in avans, exista totusi anumite costuri pe care candidatii vor trebui sa le suporte pentru a se integra in viata din UK, adica bani pentru pregatirea sederii in UK. Compania Work Experience recomanda suma de minim 700-800 Lire pentru candidatii care sunt in Romania si minim 500 Lire pentru cei care sunt deja in UK. De acesti bani asistentii medicali avea nevoie pentru a plati:
– Transportul Romania – UK – compania Work Expeirence poate recomanda unele site-uri de unde pot fi achizitionate bilete de avion accesibile dar asistentii nu sunt obligati sa le aleaga pe acestea, pot achizitiona biletele de drum si de la agentiile de transport din zona  (avion sau autocar) sau pot sa calatoreasca cu automobilul personal, daca detin
– transferul de la aeroport – de regula Luton – la cazarea provizorie din Doncaster, transportul britanic in comun este intre 40 si 60 Lire in functie de mijlocul de transport ales si se plateste direct la cumpararea biletului din gara sau autogara. Daca asistentii medicali se organizeaza sa mearga intr-un grup de minim 2 persoane, cu alti candidati de la WE, transferul Luton-Doncaster se poate face de catre soferul companiei Aplus contra sumei de 55 lire de persoana,
– CRB-ului (Cazier Judiciar Britanic- Criminal Record Bureau UK) care este 60 Lire si se plateste direct la compania din UK.
– garantia la cazarea permanenta – dupa repartizarea la locul de munca final – proprietarul cazarii este posibil sa solicite o garantie in avans pentru bunurile pe care le da in folosinta. Costul depozitului poate sa fie in jur de 250-300 Lire (depinde de fiecare proprietar in parte). Acesta se plateste in ziua in care asistentii medicali se intalnesc cu proprietarul la cazare si aceasta suma se recupereaza cand parasesc locatia. Daca se doreste cazare pentru cuplu candidatii trebuie sa fie constienti ca toate cheltuielile se dubleaza nu se impart la doi, deci vor avea nevoie cam de 500-600 lire avans pentru cazare.
– cheltuieli personale zilnice pana la primirea primului salariu sau alte cheltuieli neprevazute – Work Experience recomanda alocarea a aproximativ 200-250 lire pentru a fi acoperita orice situatie neprevazuta.
 
Suma totala de care Compania Work Experience recomanda sa o aveti la dispozitie la plecare este in jur de 700 – 800 Lire adica maxim 35-40 milioane dar daca asistentii medicali recrutati sunt persoane chibzuite este posibil sa se descurce si cu mai putin. Aceste sume nu sunt comisioane catre compania Work Experience, ci bani necesari pentru integrarea in viata din UK si nu trebuie platiti catre Work Experience ci luati la plecarea in UK!

Persoanele interesate de aceasta oferta trebuie sa completeze un CV in baza de date a Work Experience, dupa ce au solicitat reprezentantului Work Experience informatii despre cum se realizeaza acest lucru, sa stranga documentele necesare (pe baza informatiilor primite de la consultantul Work Experience), sa sustina un interviu in limba engleza cu un reprezentant al agentiei si sa beneficieze de un contract de consultanta. Dupa semnarea contractului, candidatii beneficiaza de pregatirea dosarului NMC daca este cazul si vor fi programati pentru un interviu in limba engleza cu partenerii agentiei din Marea Britanie. Persoanelor acceptate in urma interviului li se va cere sa stabileasca data la care sunt dispusi sa fie in UK si sa o comunice urgent catre Work Experience pentru a li se elibera Oferta de Munca
La data agreeata candidatii sunt asteptati in Doncaster, la sediul agentiei partenere din UK, pentru trainingul de 3 zile urmand ca dupa aceea sa fie repartizati la locul de munca.

Contact:

Ana Maria But-International Recruiter

Telefon: 0753855294, 0731332345, 0040-262-221222

Fax: 0040-318-155073

Bucuresti, sector 1, Str. Stockholm, nr. 4, ap. 1 (Intrare din Calea

Dorobantilor / Str. Madrid)

Email: medical@workexperience.ro

Sursa: Work Experience

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns