Nicolae Banicioiu: Reexaminarea legii privind reforma in domeniul Sanatatii poate duce la disfunctionalitati in derularea programelor nationale de sanatate

2013_Nicolae Banicioiu, ministrul Sanatatii, a atras atentia ca transmiterea spre reexaminare a legii privind reforma Sanatatii ar putea duce la disfunctionalitati in derularea programelor nationale de sanatate. “In aceasta situatie se afla programul de imunizare, cel de transplant, programul de depistare precoce a cancerului de col uterin, programul mama si copil, precum si programul de combatere a tuberculozei. Conform OUG nr. 2/2014, aceste programe care pana in prezent erau derulate si monitorizate de catre Ministerul Sanatatii vor fi preluate incepand cu 1 august 2014 de catre Casa Nationala de Asigurari de Sanatate care nu are structura administrativa si nici timpul necesar pentru a pune la punct mecanismul de derulare”, a declarat Nicolae Banicioiu. Ministrul Sanatatii a anuntat ca a cerut convocarea unui grup de lucru format din reprezentanti ai MS si CNAS pentru gestionarea situatiei create, astfel incat pacientii beneficiari ai programelor nationale de sanatate sa nu fie afectati.

Sursa: GhidCabinet.ro, Foto: Epochtimes-romania.ro.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Un raspuns la “Nicolae Banicioiu: Reexaminarea legii privind reforma in domeniul Sanatatii poate duce la disfunctionalitati in derularea programelor nationale de sanatate”

  1. axel A spus:

    medicii de familie au contracte cu directiile de sanatate publica pentru programul de imunizare. contracte diferite fata de cele cu casele de asigurari de sanatate.pare ca este un pas inainte dupa o perioada in care activitatea de imunizare a fost in suspensie (ba in pachetul de baza,ba pe afara, ba platita, ba neplatita).anul acesta au fost reinnoite contractele cu dsp. in luna mai. de la 1 august, programul de imunizare trece la CNAS care nu are nici structurile nici timpul sa se ocupe de asa ceva ? reexaminarea legii provoaca poate intarzieri si disfunctionalitati, nimic de zis, insa ,intrarea in vigoare a acesteia din august,ce rezolva ?
    mai pe romaneste, hai sa blocam o lege care defapt este oricum sursa de blocaje.
    oameni buni, am plimbat hartii,kilograme (la nivel de tara chiar tone,)ne spargem in contracte, am pierdut timp de consultatii cat China, am pus si vom pune pacientii pe drumuri pentru foloase incerte, se va face preventie formala (ca sa nu zic preventia lui peste ca-l jignesc pe peste), ne descalificam ca medici, o sa avem pacienti sanatosi pe hartie…ce tara de inconstienti este asta ?…acum se cere crearea unui “grup de lucru format din reprezentanti ai MS si CNAS”ca sa gestioneze, ce ? legea care tocmai sta la usa presedintelui ? nu este un pic tarziu ?
    incerc sa recapitulez cat pot. cei care cititi (daca existati), ajutati-ma : programe nationale sub semnul intrebarii/statutul medicului revizuit, iarasi reexaminata legea/dosarul electronic de sanatate nefunctional inca si poate si in viitor-nu este clara confidentialitatera datelor si accesul la datele medicale ale pacientului/preventie pe hartie-la greu/pacienti care se vor plimba intre cabinetele medicale si laboratoare pentru trei-cinci analize pentru care cel mai probabil vor plati/cardul de asigurat care imprimat fiind deja pentru 45 de milioane de romani nu mai apare odata/medici si asistenti care pleaca din tara la prima promisiune de viata normala …trag linie . rezultatul ? pacienti din ce in ce mai multi si mai bolnavi. adevarata reforma.

Lasa un raspuns