Colegiul Medicilor din Romania: Medicii trebuie scosi din categoria functionarilor publici

untitledBiroul Executiv al Colegiului Medicilor din Romania a anuntat prin intermediul unui comunicat de presa ca medicii ar trebui scosi din categoria functionarilor publici si chiar din categoria functionarilor. Colegiul a anuntat ca “a luat act cu surpindere de remiterea catre Parlament a OUG nr. 2/2014 care se refera la statutul medicului in Romania”. “Biroul Executiv al CMR atrage atentia ca intre medic si pacient este o relatie specifica si ca pentru medic interesele pacientului sunt mai importante decat interesele publice. Acest lucru este specificat in toate Codurile Deontologice din intreaga lume. In acelasi timp, in toata Uniunea Europeana se specifica in legislatie in mod clar ca in virtutea profesiei sale medicul nu este nici functionar, nici functionar public. In aceste conditii, Biroul Executiv al CMR face apel la toti parlamentarii, indiferent de culoarea politica, sa respinga obiectiile Presedintiei, sa revoteze articolul in forma in care a fost trimisa de Parlament si sa redea statutul real al profesiei medicale”, potrivit documentului. Aceasta modificare este importanta cu atat mai mult cu cat una din cauzele principale pentru care medicii aleg sa plece in strainatate este echivalarea cu functionar a unei activitati care prin esenta sa nu are aceste atribute, a mai afirmat CMR.

Sursa: GhidCabinet.ro, Foto: Emaramures.ro.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

2 Raspunsuri la “Colegiul Medicilor din Romania: Medicii trebuie scosi din categoria functionarilor publici”

 1. axel A spus:

  medicii trebuie sa ramana functionari publici. la cata spaga fac ar putea rezolva deficitul bugetar, ar plati datoriile tarii,ar face sa creasca natalitatea. oricum au salarii de invidiat, masini de lux ca manelistii si iahturi ca milionarii de carton.
  ce la trebuie alt statut ? cel de profesionist cumva ? de persoana libera sa gandeasca normal la pacient, boala si tratament, degrevat de gandul la datorii interminabile ? adevarat, orice om are datorii si medicii (poate) nu o duc chiar cel mai rau.
  cea mai neproductiva activitate din societate, poate cea mai mare consumatoare de resurse asa cum este medicina cu toti oamenii ei, bine gestionata, aduce , culmea , cele mai mari beneficii societatii.asta in locurile din lume unde functionarul e functionar si medicul medic. nu la noi.

  • ela A spus:

   Nu suntem fct publici ca avem malpraxis. Daca eram, nu mai aveam voie sa practicam medicina ci doar sa tinem predici. Si, dragoste…de la nastere la moarte suntem neproductivi pe langa tine.

Lasa un raspuns