O substanta continuta in cacao ar putea juca un rol in reducerea riscului de aparitie a dementelor

cocoa_O substanta continuta in cacao ar putea reduce semnificativ riscul aparitiei dementelor, potrivit unui studiu realizat recent. O echipa de oameni de stiinta din cadrul Spitalului Mount Sinai din New York, Statele Unite, a descoperit ca substanta in cauza reduce leziunile provocate la nivelul celulelor nervoase de proteinele responsabile de aparitia bolii Alzheimer. Potrivit studiului, cel mai eficient in prevenirea dementelor este un anumit tip de cacao, denumit Lavado, care contine o cantitate mare de antioxidanti. Cercetarile au fost publicate in revista de specialitate Journal of Alzheimer Disease. Oamenii de stiinta spera sa poata crea un medicament care sa permita reducerea progresiei dementelor.

Sursa: Daily Mail, Foto: Picasa.com.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Se încarcă...

Lasa un raspuns