Locuri de munca pentru asistenti medicali, in Marea Britanie

work experience Asistentii medicali romani interesati sa lucreze in strainatate pot obtine un loc de munca in Marea Britanie, prin intermediul agentiei de recrutare Work Experience din Bucuresti. Pentru a beneficia de aceasta oferta, candidatii interesati trebuie sa aiba diploma de asistent medical obtinuta in Romania si sa fie inscrisi la NMC (Ordinul asistentilor medicali din Marea Britanie). Agentia Work Experience nu percepe comisioane in avans, serviciile Work Experience fiind platite esalonat in Marea Britanie, pe perioada contractului.

Candidatii interesati pot opta pentru pozitii de asistent medical generalist, asistent medical geriatrie sau asistent medical cu specializarea psihiatrie. Angajatorul britanic are sediul in Doncaster insa ofera locuri de munca in toata Marea Britanie.

Toti candidatii, indiferent de experienta, merg in prima faza in Doncaster pentru 3-4 zile de training, aici sunt cazati la sediul partenerilor Work Experience. De asemenea cand ajung se depun actele pentru cazierul britanic (care se numeste CRB) pentru a se putea lucra legal iar dupa ce au terminat training-ul si dupa ce s-a emis CRB-ul sunt repartizati la locurile de munca disponibile in acel moment. Pe toata aceasta perioada de pregatire care dureaza din momentul ajungerii si pana la repartizarea la locul de munca, cazarea candidatilor este asigurata gratuit de partenerii Work Experience urmand ca asistentii medicali sa plateasca doar intretinerea, dar nu pe loc ci se scade din primul salariu. Cazarea pe perioada de pregatire este de 45 lire pe saptamana si perioada de pregatire poate sa dureze intre 3 si maxim 21 de zile in functie de cat de repede se emite CRB-ul de catre politia din Doncaster. Pe perioada acestor zile candidatii vor participa si la interviurile de angajare.

Locatiile de munca sunt in special centre specializate in ingrijirea persoanelor varstnice. Aceste centre sunt situate de regula in apropierea oraselor mari, insa inafara oraselor in locuri inconjurate de natura si liniste. Aceste locuri de munca sunt ideale pentru emigranti deoarece ofera o portita de intrare in sistemul sanitar britanic. In aceste locuri romanii isi pot perfectiona limba, se pot acomoda cu sistemul britanic si pot avea acces la informatii ajutatoare pentru a se stabili definitiv in UK.Partenerii Work Experience pot sa tina cont de ce orase prefera candidatii insa locatia nu poate fi garantata 100% deoarece este in functie de locurile de munca vancate in momentul finalizarii training-ului. Piata muncii in acest domeniu este foarte fluctuanta. Un candidat cu cat are mai multa experienta si engleza mai buna cu atat sunt sanse mai mari sa obtina un job in locatia pe care si-o doreste.

Descrierea activitatii:

Persoanele care lucreaza pe aceasta meserie imbunatatesc viata persoanelor vulnerabile, aflate in imposibilitatea de a se ingriji si descurca singure. Se lucreaza in centre specializare pentru aceste activitati si mai rar la pacienti acasa. Pacientii sunt de regula varstnici. Activitatea asistentului presupune: administrarea medicamentelor prescrise de medic, verificarea semnelor vitale, recoltarea de probe bilogice pentru analize, monitorizarea starii de sananate, asigurarea si mentinerea unei stari bune de sanatate a bolnavului si daca este cazul raportarea superiorilor asupra oricarei modificari a starii de sananate a bolnavului, asistenta personala a bolnavului la dus, imbracare, luarea mesei, completare de rapoarte zilnice asupra starii de sananate a fiecarui bolnav in parte, supravegherea bolnavilor pe timp de noapte, etc.

Pe langa experienta in domeniul medical, alte insusiri foarte apreciate si necesare pentru aceasta meserie sunt atentia la detalii, sensibilitate pentru persoane aflate in necesitate, capacitatea de ascultare si de comunicare, rabdare, persoana grijulie, compasiune si altruism

Cerinte:

Pentru a beneficia de aceasta oferta candidatii trebuie sa aiba un profil completat in baza de date a Work Experience din care sa reiasa urmatoarele:

-detinerea inregistrarii la NMC – Consiliul Asistentilor medicali din UK

-experienta de asistent medical generalist este neaparat necesara, si constituie un foarte mare avantaj experienta in tratarea batranilor sau bolnavilor imobilizatii la pat, experienta in geriatire sau psihiatrie sau experienta tratarea persoanelor cu dementa sau Alzhaimer, ingrijire persoane cu dizabilitati: bolnavi, varstnici, adulti si copii.

– limba engleza la nivel avansat, aceasta va fi testata telefonic prin 2 interviuri: unul pe Skype cu reprezentantul companiei Work Experience si cel de-al doilea pe termeni medicali britanici cu reprezentantii companiei partenere din UK, persoana specializata pe domeniul medical (in acest sens veti primi materiale ajutatoare)

-se prefera femei, insa pot aplica si barbatii daca au experienta si abilitati potrivite pentru astfel de activitati

-varsta cuprinsa intre 22 si 49 de ani, intervalul de varsta poate fi putin depasit in cazul in care persoana demonstreaza abilitati deosebite dar nu mai mult de 50 ani.

-detinerea unui pasaport valabil

-carnetul de conducere nu este necesar, insa detinerea lui poate constitui un avantaj

Bonusuri si beneficii:

Salariul final (net): MINIM 1500 Lire pe luna, la norma minima de lucru de 40 ore pe saptamana/160 ore pe luna. Salariile se platesc saptamanal, primul salariu incasandu-se in ziua de joi a celei de a 4-a saptamani de munca iar dupa aceea in ziua de joi a fiecarei saptamani.

Calculul salariului saptamanal se face in urmatorul fel: numarul de ore (minim 40 + ore suplimentare) inmultit cu rata orara de 11 lire/ora iar din suma rezultata se scade taxa pentru serviciile de plasare de 62,5 lire/saptamana.

La 40 de ore salariul saptamanal va fi: 40 ore x 11 lire = 440lire – 62,5lire = 377,5 lire care este salariul minim saptamanal la care se adauga orele suplimentare.  Compania Work Experience nu percepe comision in avans, toate taxele de consultanta se retin automat din salariu dupa ajungerea in UK. Taxa de consultanta ramane fixa indiferent de numarul de ore lucrat, adica nu creste in cazul in care candidatul face ore suplimentare.

Potrivit datelor Work Experience exista asistente care castica peste 2000 lire/luna, dar fac ore suplimentare si ajung sa lucreaze in jur de 200 ore/luna sau chiar mai mult.

Cazarea se asigura contra cost: 80-100 Lire pe saptamana (costul cazarii depinde mult de zona, dotarile cazarii, comfort, etc). Daca asistentii medicali nu sunt multumiti de cazarea oferita au libertatea de a gasi o alta locuinta potrivita nevoilor lor.  

Masa poate sa fie asigurata de angajator contra cost 1,0 -1,5 Lire/masa- depinde de angajator, de asemenea la cazare se poate gati cu alimente cumparate de la supermarket, preturile fiind aliniate cu cele din Romania sau poate chiar mai mici.

Taxele catre statul englez se platesc din venitul anual declarat conform legislatiei in vigoare pentru statutul Self Employed/LTD. Aceste taxe sunt relativ reduse, intre 10 si 50 Lire/luna si se platesc doar la sfarsitul anului, in functie de profitul anual realizat. La sfarsitul anului contabilul partenerilor Work Experience din UK va ajuta asistentii medicali angajati sa isi calculeze taxele aferente venitului realizat.

Costuri in avans – compania Work Experience nu percepe niciun fel de comision in avans, exista totusi anumite costuri pe care vor trebui sa le suporte candidatii pentru a va integra in viata din UK, adica bani pentru pregatirea sederii in UK, compania Work Experience recomanda suma de minim 700-800 Lire pentru candidatii care sunt in Romania si minim 500 Lire pentru cei care sunt deja in UK. De acesti bani candidatii vor avea nevoie pentru a plati:

– Transportul Romania – UK – compania Work Experience poate recomanda unele site-uri de unde pot fi achizitionate bilete de avion accesibile dar candidatii nu sunt obligati sa le aleaga pe acestea, pot achizitiona biletele de drum si de la agentiile de transport din zona lor (avion sau autocar) sau pot calatori cu automobilul personal.

– transferul de la aeroport sau de la statia de autocar, de regula Londra, la cazarea provizorie care e de regula in Doncaster) este intre 20 si 40 Lire in functie de mijlocul de transport si se plateste direct cand la achizitionarea biletului din gara sau autogara,

– CRB-ului (Cazier Judiciar Britanic, click aici pentru detalii de pe site-ul oficial CRB – Criminal Record Bureau UK) care este 100 Lire si se plateste in avans din Romania,

– depozitului la cazare care este in jur de de 250-300 Lire (depinde de fiecare proprietar in parte), acesta se plateste in prima zi cand asistentii medicali ajung in UK si se intalnesc cu proprietarul la cazare si aceasta suma se recupereaza cand se paraseste cazarea. Daca se doreste cazare pentru cuplu, candidatii trebuie sa fie constienti ca toate cheltuielile se dubleaza nu se impart la doi, deci vor avea nevoie de maxim 500-600 lire avans la cazare.

– cheltuieli personale zilnice pana la primirea primului salariu sau alte cheltuieli neprevazute – Work Experience recomanda alocarea a 200-250 lire pentru a fi acoperite in orice situatie ar putea sa apara in prima luna.

Suma totala de care Compania Work Experience o recomanda candidatilor la plecare este in jur de 700 – 800 Lire adica maxim 35-40 milioane insa pot fi cheltuiti si mai putini bani. Aceasta suma nu reprezinta comisioane pentru Work Experience ci bani necesari pentru integrarea in viata din Marea Britanie pe care candidatii trebuie sa ii aiba cu ei la plecare.

Candidatii care sunt de acord cu aceasta oferta trebuie sa urmeze urmatorii pasi:

1. Sa completeze un CV in baza de date a Work Experience cu ajutorul consultantului agentiei de recrutare

2. Sa stranga documentele necesare pe baza informatiilor primite de la consultantul Work Experience

3. Sa sustina un interviu in engleza cu reprezentanti ai agentiei de recrutare

4. Sa sustina un al doilea interviu cu angajatorii britanici

5. Asistentii medicali acceptati in urma interviului li se va cere sa stabileasca data la care sunt dispusi sa fie in Marea Britanie si sa o comunice agentiei de recrutare Work Experience pentru a li se elibera Oferta de Munca

 6. la data agreeata candidatii sunt asteptati in Doncaster, la sediul agentiei partenere din UK, pentru trainingul de 3 zile urmand ca dupa aceea sa fie repartizati la locul de munca.

Pentru mai multe informatii sau pentru demararea procedurii puteti contacta departamentul medical al companiei Work Experience pe eMail la adresa: medical@workexperience.ro, telefonic la oricare dintre numerele: 0753855294, 0731332345, 0262221222 (numere din Romania) sau 01512130993 (numar de UK) sau prin internet pe skype si pe messenger la id-ul medical.workexperience de luni pana vineri intre orele 10.00AM – 18.00PM (GTM+2).

Contact:

Ana Maria But-International Recruiter

Telefon: 0753855294, 0731332345, 0040-262-221222

Fax: 0040-318-155073

Bucuresti, sector 1, Str. Stockholm, nr. 4, ap. 1 (Intrare din Calea

Dorobantilor / Str. Madrid)

Email: medical@workexperience.ro

Sursa: Work Experience.

 

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns