O dieta bogata in proteine de origine animala creste riscul de diabet, potrivit unui studiu

O alimentatie bogata in proteine de origine animala, prin urmare acidifianta, creste considerabil riscul de diabet de tip II, potrivit unui studiu realizat recent de o echipa de cercetatori din cadrul Inserm, Franta. Potrivit lui Guy Fagherazzi, unul dintre autorii studiului, cercetarea este prima care a stabilit o legatura intre aciditatea alimentelor si cresterea semnificativa a riscului de diabet de tip II. Cercetatorii avertizeaza ca produsele procesate din carne, dar si carnea, branzeturile si produsele lactate fac parte dintre alimentele cele mai acidifiante, in timp ce fructele si legumele sunt alcalinizante. Oamenii de stiinta de la Inserm au studiat alimentatia unui esantion de 66.000 de femei, timp de 14 ani. In aceasta perioada, circa 1.300 dintre ele au dezvoltat diabet de tip II.

Sursa: Mediafax, Foto: Sanatate.bzi.ro.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Se încarcă...

Lasa un raspuns