Adrian Streinu-Cercel: De la 1 ianuarie, speram sa fie introdusa tripla terapie pentru toti pacientii diagnosticati cu hepatita C

Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului de Boli Infectioase “Matei Bals” din Bucuresti, si-a exprimat speranta in cadrul unei conferinte de presa ca de la 1 ianuarie 2014 va putea fi introdusa tripla terapie pentru toti pacientii romani diagnosticati cu hepatita C pentru care exista indicatie, medicatia urmand sa fie decontata de CNAS. El a precizat in cadrul unei conferinte de presa organizata de Asociatia Pacientilor cu Afectiuni Hepatice din Romania (APAH-RO) ca a trimis catre Casa Nationala de Asigurari de Sanatate si catre Ministerul Sanatatii protocolul pentru tripla terapie, primind asigurari ca de la 1 ianuarie anul viitor vor fi introduse in lista de medicamente compensate doua noi molecule pentru demararea acestui nou tip de terapie, care sporeste semnificativ sansele de vindecare la pacientii pentru care exista indicatie sau care au suferit recaderi. Adrian Streinu-Cercel a mai anuntat si ca de la 1 ianuarie 2014 va fi lansat Registrul national de hepatita, baza de date putand fi completata online de medicii infectionisti, medicii gastroenterologi si hepatologi. Registrul va avea mai multe componente, continand date despre pacientii care au fost testati impotriva hepatitei, pacientii care prezinta anticorpi ai virusului in organism si despre pacientii care se afla sub tratament.

Sursa: GhidCabinet.ro, Foto: Rtv.net.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (10 voturi, media: 3.30 din 5)
Încarc...

10 Raspunsuri la “Adrian Streinu-Cercel: De la 1 ianuarie, speram sa fie introdusa tripla terapie pentru toti pacientii diagnosticati cu hepatita C”

 1. Lenuta A spus:

  Un lucru foarte bun…traim cu speranta…

 2. mihai62 A spus:

  Bun seara.Am inceputtratamentul cu dubla terapie pt.hepatita C din 2 oct 2013 si nu am nici un simptom in afara de un disconfort la ficat,mentionez cafibrotestul l-am avut F3 0,62%iar viremia 1 400 000.Este semn bun ca tratamentul isi face efectul,si ce restrictii alimentare am.Va multumesc anticipat.

 3. tanty A spus:

  O veste buna sau traim doar cu sperante …..

 4. corpodean paunita A spus:

  Buna ziua. Am hepatita tip c de cca 5 ani,cum pot intra in posesia pastilelor dlui Dr strainu?

  • Ghidcabinet.ro A spus:

   Buna ziua,
   Va recomandam sa solicitati mai multe informatii la Institutul National de Boli Infectioase “Matei Bals” (Str. Dr. Calistrat Grozovici, nr. 1, Sector 2, Bucuresti-021 201.09.80) sau la medicul specialist. Exista un program cu titlu experimental care presupune administrarea triplei terapii la pacientii din Romania. Va dorim multa sanatate!

 5. maria A spus:

  suntem deja in iunie 2014 si nu se mai aude nimic de tripla terapie noi doar speram .pana cand?

 6. Maria A spus:

  Suntem deja in septembrie 2014!!!! Cat mai asteptam???!!! ne vreti morti pe toti??!! Treziti va la realitate domnilor ministri si d-le ministru al sanatatii!!!

 7. Maria Tufis A spus:

  Domnule ministru, in urma cu putin timp mi-ati raspuns in direct la o emisiune TV in legatura cu tratamentul hepatitei C fara interferon si mi-ati spus ca se face o comisie pentru aprobarea unui program pentru tratamentul “interferon free”, dar medicul meu curant de la victor babes nu stie de asa ceva, ati vrut sa ma bucur si eu putin?sau nu prea stiti nici dvs. ce si cum?

  • Ghidcabinet.ro A spus:

   Buna ziua,
   Este vorba despre un nou tratament al hepatitei C care ar putea fi disponibil in toate statele europene. Deocamdata Comisia Europeana analizeaza decontarea tratamentului in Europa, insa costurile sunt destul de ridicate.

 8. CIUHAT APOLON -ploiesti A spus:

  ma numesc CIUHAT APOLON si sunt in evidenta institutului-MATEI BALS -cu hepatita virusC. Cu toata atentia siprofesionalismul ce l-am primit din partea d-nei PROFESOR dr.ARAMA VICTORIA si ai echipeide medici si asistente carora le multumesc din inima ,ca pacient organismul meu nu a raspuns la cele doua cure de interferon si ribavirina ,2006-2007 respectiv 2013-2014.Referitor la vestile bune pe care ni le aduce managerul acestui institut in persoana D-ui PROFESOR dr.ADRIAN STREINU CERCEL nu avem decit sa ne bucuram si sa ne inclinam in semn de respect in fata acestor OAMENI MINUNATI ce i-si desfasoara activitatea in acest institut pentru promovarea a tot ce este nou in domeniul meddical cu precadere in afectiunile hepatice.

Lasa un raspuns