Astarastoae: Daca blamarea medicilor nu inceteaza vom trece la actiuni care se pot finaliza cu blocarea sistemului sanitar

Vasile Astarastoae, presedintele Colegiului Medicilor din Romania (CMR), a declarat joi la Suceava ca in cazul in care nu este rezolvata actuala situatie din sistemul de sanatate iar medicii sunt in continuare blamati va fi initiat un plan de actiuni care ar putea culmina chiar cu blocarea sistemului de sanatate. Presedintele CMR a facut referire la faptul ca medicii sunt “haituiti” de diverse institutii, transmitand ca va solicita o intalnire cu reprezentantii Guvernului pentru a solutiona aceste probleme. Vasile Astarastoae le-a transmis guvernantilor in cadrul Zilelor Medicale ale Sucevei ca nu ar mai trebui sa dea lectii de etica. Consiliul National al Colegiului Medicilor a decis la Suceava ca dupa o ultima discutie cu guvernantii sa se decida pana in iulie un plan de actiune, a spus Astarastoae.

Sursa: Realitatea.net, Foto: Mediafax.ro.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (2 voturi, media: 4.50 din 5)
Încarc...

2 Raspunsuri la “Astarastoae: Daca blamarea medicilor nu inceteaza vom trece la actiuni care se pot finaliza cu blocarea sistemului sanitar”

 1. elena A spus:

  Sunt un medic din iasi care a fost amenintat cu moartea in urma cu o saptamana de catre o pacienta nemultumita ca trebuie sa plateasca o parte din investigatiile medicale paraclinice recomandate. Pe mine, ca medic, cine ma apara? Ma simt hartuita , spionata, cu telefonul ascultat si orice cuvint pe care il spun sau orice recomandare pe care o fac unui pacient trebuie sa o cantaresc foarte bine ca sa nu fie rau interpretata si sa se creada ca am interese ascunse. Cred ca imi voi pune camere de luat vederi la cabinet ca atunci cind voi fi acuzata de ceva pe nedrept sa pot sa ma apar. Consultatiile ar trebui facute cu martori obligatoriu ca sa nu mai existe suspiciuni, desi actul medical in sine trebuie sa fie confidential.
  Colegiul medicilor , in frunte cu domnul prof Dr Astarastoaie trebuie sa lupte mai vehement pentru protectia medicilor . am invatat prea mult ca sa fim tratati toti ca niste infractori.

  • Ghidcabinet.ro A spus:

   Buna ziua,
   Ne pare foarte rau sa aflam ca v-ati confruntat cu o astfel de situatie. Nicio persoana, mai ales medic, nu ar trebui sa isi desfasoare activitatea profesionala cu sentimentul permanent de teama in urma unei astfel de amenintari. Speram ca medicii sa nu ajunga in situatia de a apela la ajutorul Politiei pentru a se apara in astfel de cazuri. Cu siguranta societatea romaneasca ar trebui sa acorde mai mult respect corpului medical!

Lasa un raspuns