O substanta chimica continuta in carnea rosie poate afecta inima

O substanta chimica continuta in carnea rosie poate explica de ce consumul acestui tip de carne poate conduce la afectarea inimii, conform unui studiu realizat in Statele Unite. Substanta in cauza, denumita carnitina, este descompusa de bacteriile din intestine, fapt care conduce la cresterea nivelului de colesterol din sange si la cresterea riscului de afectare a inimii. Potrivit oamenilor de stiinta americani, persoanele care iau suplimente de carnitina se expun unui risc mai mare de boli de inima. Experimente realizate pe soareci de laborator dar si pe oameni au indicat faptul ca bacteriile din intestine consuma carnitina, substanta in cauza fiind convertita intr-un gaz care este transformat la nivelul ficatului intr-o substanta denumita TMAO. Studiul a descoperit ca aceasta din urma este asociata cu aparitia depunerilor de colesterol pe vasele de sange.

Sursa: BBC News, Foto: 123rf.com.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Se încarcă...

Lasa un raspuns