O substanta continua in rosii reduce riscul de incidente cardiovasculare

O substanta continuta in rosii ar putea reduce riscul aparitiei incidentelor cardiovasculare cu peste 25%, potrivit unui studiu realizat recent. Oamenii de stiinta de la Universitatea Tufts din Boston, Statele Unite, au descoperit ca licopenul, un antioxidant care le ofera tomatelor culoarea lor rosie, poate avea ca efect reducerea riscului de incidente cardiovasculare. Studiul realizat de cercetatorii americani sustine ca licopenul poate avea efecte protectoare puternice in ceea ce priveste functionarea inimii. Substanta se gaseste atat in rosiile proaspete, cat si in preparatele derivate din acestea cum ar fi sucul de rosii sau ketchup-ul. Cercetarea analizeaza starea de sanatate a americanilor pentru o perioada de cateva decade.

Sursa: Daily Mail, Foto: Picasa.com.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 voturi, media: 5.00 din 5)
Încarc...

Lasa un raspuns