Noul Contract-Cadru va intra in vigoare incepand cu 1 aprilie

Noul Contract Cadru privind acordarea asistentei medicale pentru 2013-2014 va intra in vigoare abia incepand cu 1 aprilie 2013, desi era programat sa fie aplicat incepand cu data de 28 februarie. Contractul cadru pentru anii 2013-2014 a fost amanat si la sfarsitul lunii noiembrie a anului trecut, cand Ministerul Sanatatii anunta amanarea aplicarii luni pana la data de 28 februarie 2013, din cauza faptului ca la acea data nu fusese adoptat bugetul de stat pe 2013. Raed Arafat, la acea data ministru al Sanatatii, declarase ca adoptarea Contractului Cadru va fi amanata, fara ca acest lucru sa puna in pericol celelalte proiecte ale Ministerului Sanatatii si Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS).

Sursa:Jurnalul National, Capital, Foto: Oradestiri.ro.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (2 voturi, media: 2.50 din 5)
Încarc...

3 Raspunsuri la “Noul Contract-Cadru va intra in vigoare incepand cu 1 aprilie”

 1. tomalley A spus:

  Nici NU stiu ce sa zic… Fie ca reprezentantíi MS sunt afazici, fie că presa concentrează *** (cei mai mulți) din alte domenii… Bugetul de stat a fost promulgat de Băse pe 21 feb., publicat in M.Of. al României pe 22 și a intrat în vigoare pe 25 feb. (a aflat pana si redactia Obiectiv – Vocea Brailei), deci NU mai poate fi invocat motivul de mai sus pe 26 feb. In fapt, HG privind Co-Ca pentru anul 2013 NU poate fi adoptata (nu insist pe motivele tehnice) decat, cel mai devreme, in sedinta de guvern de joi, 28 februarie 2013. Rezulta ca NU putea fi aplicata mai devreme de 01 aprilie, estimand ca se publica Ordinul comun MS/CNAS pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Co-Ca cel mai târziu pe 12-13 martie, pentru a se putea finaliza contractarea pana pe 31 martie. Adica n-are nici o treaba bugetul, acesta putea sa fie promulgat si de Sfântu’ Valentin, ca noul Co-Ca tot de Ziua Păcălelii intra în disfuncția sistemului sanitar. Sănătate publică, dar mai ales individuală, în special ***.

  • Ghidcabinet.ro A spus:

   Buna ziua,
   Am corectat eroarea aparuta. Va multumim ca ne-ati atras atentia si apreciem faptul ca ne urmariti. Am aprecia de asemenea ca, pe viitor, sa ne transmiteti observatiile dumneavoastra intr-un limbaj mai neutru, in acord cu politica site-ului GhidCabinet.ro. GhidCabinet.ro se adreseaza unui public special, comunitatea medicala din Romania, astfel ca va recomandam publicarea unor comentarii in termeni mai decenti. Consideram ca politica site-ului in ceea ce priveste comentariile este spre binele intregii comunitati GhidCabinet.ro. Va multumim!

   • tomalley A spus:

    Buna ziua si dumneavoastra, stimata redactie. imi cer scuze daca v-ati simtit vizati de “indecenta” din comentariul meu, care facea referire la sursele citate de dumneavoastra respectiv “Jurnalul national”, “Capital” și eventual cele primare din MS. Pe de alta parte, NU pot sa nu remarc ca publicul acesta “special”, comunitatea medicala la care faceti referire asista placid, daca nu chiar complice, de ani buni, (vreo 10 cel putin…) la dezastrul institutional din sanatate si la impostura profesionala si morala care a cuprins atat exponentii administratiei de sanatate cat si jurnalistii afiliati domeniului… Poate de aici si deficienta de respect, regretabila dealtfel, a unui om ajuns la capatul rabdarii si tolerantei fata de ideile si declaratiile nastrusnice din ce in ce mai dese ale oficialilor MS sau CNAS… Va multumesc.

Lasa un raspuns