Eugen Nicolaescu: Coplata i-ar putea face pe pacienti mai responsabili

In opinia ministrului Sanatatii Eugen Nicolaescu, introducerea sistemului de coplata in spitale i-ar putea face pe romani sa fie mai responsabili in legatura cu sanatatea lor. Ministrul considera ca atunci cand serviciile medicale sunt gratuite in totalitate, pacientii ajung sa fie mai indiferenti fata de problemele de sanatate. De asemenea, coplata va avea drept rol si reducerea numarului de internari nejustificate in spitale. In opinia lui Nicolaescu, stabilirea unei forme a pachetului de servicii medicale de baza va fi una dintre cele mai grele decizii pe care va trebui sa le ia Ministerul Sanatatii. Ministrul a mai precizat ca realizarea licitatiilor centraliate pentru achizitionarea de materiale si medicamente pentru spitale va aduce economii importante la bugetul Sanatatii.

Sursa: Adevarul, Foto: Informatia-zilei.ro.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (3 voturi, media: 2.33 din 5)
Încarc...

2 Raspunsuri la “Eugen Nicolaescu: Coplata i-ar putea face pe pacienti mai responsabili”

 1. georgescu viorel A spus:

  Incepeti sa dezamagiti,,..domnule munistru…mai responsabili cu sanatatea romanilor santeti dvs.Ministerul sanatatii care ar trebui sa aveti competente de a verifica preventiv si ulterior legelitatea, oportunitatea eficacitatea , operatiunilor efectuate pe banii contribuabililor si sa se treaca si la recuperarea sumelor prin decizii de imputare, popriri, alte mijhl de executare..nu ne incalzeste ca se constata ca spitalulX a cheltuit pt Y materiale nejustificat de mult…si…banii…asa ca sa se termine cu capusatul spitalelor de firmele “externalizate” CAPUSE de la paza, spalatorie, bucatarie, service…etc..ffirme care s-au creat tocmai ipt a capusa sistemul de oameni tot din sistem..santeti economist trebuie sa stiti si daca nu aveti “combinatii” in sistem impreuna cu Dr. Arafat puteti lua masuri de reducere a chelt cu cel putin 30 % in primul an..car se plateste oare pt o “firma ” de paza?? 6 oameni /schimb? care mai iau si spaga?? nu mai bine angajeaza spitalul 12 oameni care pot pazi, mai dau si zapada…mai curata si copacii, mai o coasa prin gradina…etc…si ma costa cu 40 % mai putin…da…dar comisioanele ??/ etc s.a.m.d…deci asta e solutia…capusele ., paduchii care sug din contributiile noatre, nu COPLATA…

 2. Niculina Carmen A spus:

  Buna ziua.
  Cred ca responsabilizarea individului in legatura cu starea de sanatate e unul din elementele pe care trebuie pus accent, dat fiind faptul ca cercetarile din ultimele decenii au dovedit indubitabil, ca individul isi influenteaza starea de sanatate, determinand sau influentand in mod nefavorabil boli cronice deja existente (boli cardiovasculare, obezitate, cancer pulmonar, ciroza hepatica, diabet zaharat, etilism cronic), prin comportamente zilnice ce definesc stilul de viata.
  Punerea accentului pe o politica de sanatate cu caracter profilactic, prin care sa responsabilizam individul, prin educatie, informare, cunoastere, consider ca este deosebit de importanta.
  Se simte tot mai acut nevoia unei abordari care sa aiba in centru adoptarea unui mod de viata sanogen, din care sa nu lipseasca igiena sufleteasca si spirituala.
  Ce fac, ce stiu sa faca oamenii in Romania sa-si pastreze sanatatea?
  “Sanatatea nu este totul, dar fara sanatate totul este nimic”A. Schopenhauer
  Cu stima,
  Carmen Niculina

Lasa un raspuns