Acad. prof. dr. Laurentiu Popescu: Tandemul telocite-celule stem ar putea fi folosit pentru regenerarea tesuturilor cardiace

Acad. prof. dr. Laurentiu Popescu, cel care a descoperit telocitele, a declarat in cadrul celui de-al Doilea Congres National Bolile Cronice Netransmisibile, organizat de Federatia Romana de Diabet, in colaborare cu Sanatatea Press Group, in perioada 8-9 februarie 2013, ca celulele nou-descoperite ar putea fi utilizate impreuna cu celulele stem pentru realizarea regenerarii tesuturilor cardiace. “In regenerarea tesuturilor avem de-a face cu un tandem telocite-celule stem. A crede ca celulele stem pot face totul in regenerarea tesuturilor este o iluzie. Am constatat ca telocitele accelereaza diferentierea celulelor stem in cardiomiocite. Tandemul celule stem-telocite este o terapie care se dezvolta in tratamentul infarctului de miocard”, a declarat dr. Laurentiu Popescu.

Sursa: GhidCabinet.ro, Foto: Jurnalul.ro.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (4 voturi, media: 5.00 din 5)
Încarc...

4 Raspunsuri la “Acad. prof. dr. Laurentiu Popescu: Tandemul telocite-celule stem ar putea fi folosit pentru regenerarea tesuturilor cardiace”

 1. Dorin A spus:

  Elegant si corect este sa prezentam corect Omul
  Este Academician, isi merita in mod real numele si renumele.

  • Ghidcabinet.ro A spus:

   Asa este,
   Acad. prof. dr. Laurentiu Popescu a avut o contributie substantiala in cercetarea romaneasca si in cea internationala prin descoperirea telocitelor. De aproape 30 de ani nu s-a mai descoperit nicio celula noua apartinand corpului uman, insa dr. Laurentiu Popescu a reusit acest lucru pentru care dorim sa il felicitam! Descoperirea dumnealui a ajuns sa fie cunoscuta in doar doi ani in toata lumea, laboratoare din cinci continente desfasurand studii care vizeaza functiile si modul in care ar putea fi utilizate telocitele. Existenta telocitelor a fost demonstrata deocamdata in cel putin 25 de organe, iar eminentul cercetator analizeaza in prezent utilizarea telocitelor in combinatie cu celulele stem pentru repararea tesuturilor cardiace afectate de infarct. Va multumim pentru fidelitatea cu care ne urmariti!

 2. Nutu Carmen A spus:

  Buna ziua. Exista poibilitatea ca aceste telocite sa poată reface mușchiul insuficient dezvoltat in cazul prozei palpebrale congenitale? Va multumesc.

  • Ghidcabinet.ro A spus:

   Buna ziua,
   Deocamdata cercetarile in domeniul telocitelor sunt in faza incipienta insa se realizeaza progrese importante la nivel mondial. Pentru mai multe informatii va recomandam sa luati legatura la Institutul Victor Babes din Bucuresti, unde acad. Laurentiu Popescu, cel care a descoperit impreuna cu echipa sa telocitele, este director general. Va dorim multa sanatate!

Lasa un raspuns