Consumul de cafea scade riscul de diabet

Consumul zilnic a circa trei sau patru cesti de cafea are ca efect reducerea riscului de aparitie a diabetului de tip II, sustine un studiu realizat de o echipa internationala de cercetatori. Potrivit cercetarii, riscul de diabet de tip II scade cu circa 25% in cazul persoanelor care obisnuiesc sa consume trei sau patru cesti de cafea pe zi, comparativ cu persoanele care nu au acest obicei. Cercetatorii sunt de parere ca efectele cafelei sunt determinate de faptul ca o serie de substante continute in bautura au ca efect stimularea metabolismului si cresterea consumului energetic, componentele din cafea jucand, de asemenea, un rol important in echilibrarea nivelului de glucoza din sange. De asemenea, cafeaua contine substante care ar putea imbunatati sensibilitatea la insulina.

Sursa: Romania Libera, Foto: Picasa.com.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns