Uniunea Europeana lucreaza la noi norme in domeniul alimentatiei sanatoase

Uniunea Europeana a autorizat recent  implementarea unor reguli producatorilor de alimente privind o dieta sanatoasa. Regulile au drept scop desfiintarea perceptiilor false despre alimentele sau bauturile considerate sanatoase. Regulile de nutritie si sanatate ale Uniunii Europene sunt menite sa elimine confuziile privind produsele despre care se spune ca ajuta corpul uman sa piarda in greutate sau ca au alte calitati benefice pentru sanatate, in realitate neavand efectele mentionate. Noile reglementari indica anumite liste de produse ca fiind benefice pentru ameliorarea functiei intestinale, printre acestea numarandu-se lactuloza, un dizaharid sintetic, si carbunele medicinal. Hidroxipropil metilceluloza, o fibra mai putin cunoscuta, a fost introdusa in evidenta UE de substante sanatoase, considerandu-se ca mentine nivelul zaharului din sange. La categoria “mentin energia” au fost introduse substante precum magneziul si vitaminele B, acestea fiind adaugate in multe bauturi energizante. De asemenea, in categoria substantelor care “mentin imunitatea” au fost introduse vitaminele A si C. In schimb, efectul benefic al consumului de broccoli asupra imunitatii a fost exclus din listele UE, deoarece studiile efectuate erau neconcludente.

Sursa: Mediafax, Foto: Picasa.com.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Se încarcă...

Lasa un raspuns