Dr. Zorela Sgarbura: Cele mai multe fibroame uterine sunt asimptomatice o lunga perioada de timp

Potrivit medicului Zorela Sgarbura, medic primar de obstetrica ginecologie, prezenta la Conferinta “Noutati in tratamentul fibromului uterin”, organizata de Gedeon Richter in colaborare cu Houston NPA, fibroamele uterine pot ramane fara simptome o lunga perioada de timp, inainte de a fi depistate. “O mare parte dintre fibroame sunt asimptomatice. Acest lucru este mult conditionat de locul in care se dezvolta fibroamele. Un fibrom aflat in interiorul cavitatii uterine poate fi depistat la aparitia primului semn al fibromului, sangerarea. Acest simptom este foarte important deoarece conduce la aparitia unei anemii secundare, influentand rezultatele unei interventii chirurgicale. Prezenta unui fibrom uterin este de nedorit in oricare etapa a unei sarcini deoarece creaza un mediu uterin neprimitor. Fibromul uterin poate fi responsabil de avortul spontan, de nasterea prematura sau de complicatii in timpul nasterii sau dupa nastere”, a declarat dr. Zorela Sgarbura in cadrul conferintei.

Sursa: GhidCabinet.ro, Foto: Houston NPA.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (6 voturi, media: 5.00 din 5)
Încarc...

5 Raspunsuri la “Dr. Zorela Sgarbura: Cele mai multe fibroame uterine sunt asimptomatice o lunga perioada de timp”

 1. marilena rotariu A spus:

  Buna ziua!
  Am mare incredere in ceea ce spune doamna doctor Zorela Sgarbura. Este un medic de prestigiu, foarte competenta si riguroasa in ceea ce spune si in ceea ce face. Este un chirurg ginecolog desavarsit, va spun acest lucru pentru ca am norocul sa-i fiu pacienta. Felicitari pentru doamna doctor Zorela Sgarbura!

 2. zori A spus:

  Ce bine se simte ea pe la conferinte si emisiuni TV. La cabinet este mai greu, cu pacientele, acolo nu ii place, pacientele sunt bune doar sa dea bani, primesc in schimb sila, dispret, solutii medicale dubioase. Nu pricep de ce femeile se tot duc la ea. Doar pentru ca *** asta apare mereu prin presa…

 3. Elena P A spus:

  Doamna doctor Zorela Zgarbura m-a operat acum trei ani si pot sa spun ca are maini e aur. Este nu numai un doctor foarte bun ci si OM. Nu am atatea cuvinte frumoase ca sa-i multumesc pentru tot ce a facut pentru mine. Sa fie sanatoasa si sa poata salva si viata altor femei

 4. mia b. A spus:

  Doamna doctr. Sgarbura m-a operat si pe mine, este exceptionala, din toate punctele de vedere:pregatire profesionala, constiinciozitate, devotament si nu in ultimul rand are maini de aur in chirurgie si in tot ce face. Sunt foarte recunoscatoare si o respect foarte mult.

 5. aurara A spus:

  Un doctor extraordinar de bine pregatit si un chirurg de exceptie, multumesc cerului ca am ajuns la dansa! Am o operatie frumoasa care nici nu se mai vede, doar daca stii, nu te doare cand te consulta, explica frumos pana intelegi si cabinetul este un exemplu de organizare, curatenie si ordine. Ma duc intotdeauna cu incredere si fara stres. Verisoara mea vine din Anglia de fiecare data cand are nevoie pentru ca oriunde e greu sa gasesti un doctor de acest nivel.

Lasa un raspuns