Test de depistare rapida a Chlamydiei trachomatis, lansat in Romania

Un nou test pentru depistarea rapida a infectiei cu Chlamydia Trachomatis a fost recent lansat in Romania. Noul test permite depistarea bolii sexuale celei mai raspandite la nivel mondial. Conform unui studiu realizat recent, intre 2,5 si 10% dintre femeile cu varste intre 14 si 25 de ani din intreaga lume sunt infectate cu Chlamydia. Testul este disponibil la orice farmacie si poate fi realizat si acasa. Potrivit medicului Traian Maier de la Maternitatea “Panait Sarbu” din Capitala, infectia cu Chlamydia afecteaza ambii parteneri, ducand la complicatii oculare, sau la afectiuni reumatismale. In cazul a circa 50% dintre femeile infectate, boala determina aparitia unei cervicite asimptomatice, iar 50% dintre femei sunt asimptomatice dezvoltand boala inflamatorie pelvina. Infectia este periculoasa deoarece creste riscul pierderii unei sarcini sau poate duce la sarcina extrauterina.

Sursa: Agerpres, Foto: Std-aid.com.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Se încarcă...

2 Raspunsuri la “Test de depistare rapida a Chlamydiei trachomatis, lansat in Romania”

 1. claudiu A spus:

  Buna, incerc de cateva zile sa gasesc un cabinet unde pot face un test chlamydia….dar aproape imposibil in zona mea…
  Intrebarea mea este cum se numeste acest test pe care il putem face acasa? Cum il pot cere la farmacie daca exista si il gasesc? …Sau daca nu un cabinet unde pot face acest test in brasov sau in zona? va multumesc si astept raspunsul dumneavoastra!

  • Ghidcabinet.ro A spus:

   Buna ziua,
   Testul se numeste “Test Chlamydia Rapid” si este produs de compania germana UeBe. Atentie, trebuie sa intrebati la farmacie in ce conditii se poate realiza testul. Va dorim multa sanatate!

Lasa un raspuns