Job-uri pentru infirmieri, in Regatul Unit

Infirmierii romani care doresc sa lucreze in afara tarii pot obtine un post in Marea Britanie, prin intermediul agentiei de recrutare Work Experience cu sediul in Bucuresti. Oferta agentiei este potrivita atat pentru persoanele care au diploma de asistent medical, dar au experienta in infirmerie sau in ingrijire persoane, cat si pentru asistentii medicali cu diploma obtinuta in Romania dar care nu au reusit inca sa obtina inscrierea la NMC (Ordinul asistentilor medicali din Marea Britanie). Asistentii medicali pot incepe activitatea pe pozitia de infirmier, dupa care pot continua pe pozitia de asistent medical, imediat ce au obtinut PIN-ul de la NMC.

Nu se percep comisioane in avans. Serviciile Work Experience fiind platite de catre partenerii externi ai companiei, acestea vor fi oferite gratuit tuturor aplicantilor.

Candidatii romani pot ocupa functia de Care Assistant/infirmier/ingrijitor varstnici. Posturile oferite sunt in special in centre specializate in ingrijirea persoanelor varstnice. Aceste centre sunt situate de regula in apropierea oraselor mari, insa in afara oraselor in locuri inconjurate de natura si liniste. Aceste locuri de munca sunt ideale pentru emigranti deoarece ofera o portita de intrare in sistemul sanitar britanic. In aceste locuri romanii isi pot perfectiona limba  engleza, se pot acomoda cu sistemul britanic si pot avea acces la informatii ajutatoare pentru a se stabili definitiv in UK.

Persoanele care lucreaza pe aceasta meserie imbunatatesc viata persoanelor vulnerabile, aflate in imposibilitatea de a se ingriji si descurca singure. Se lucreaza in centre specializare pentru aceste activitati sau chiar la pacienti acasa. Pacientii sunt de regula varstnici. Activitatea ingrijitorului presupune: administrarea medicamentelor prescrise de medic, asigurarea igienei bolnavului, asistenta personala a bolnavului, etc. Insusiri foarte apreciate si necesare pentru aceasta meserie sunt atentia la detalii, sensibilitate pentru persoane aflate in necesitate, capacitatea de ascultare si de comunicare, rabdare, grija fata de pacient. Unele companii cer detinerea carnetului de conducere sau cunoasterea altor limbi straine in afara limbii engleze.

Candidatiii care doresc sa beneficieze de oferta agentiei de recrutare trebuie sa detina un profil completat in baza de date a Work Experience din care sa reiasa urmatoarele:
-experienta in infirmerie, ingrijire persoane cu dizabilitati: bolnavi, varstnici, adulti si copii. Experienta poate fi acumulata ca: practica profesionala pe perioada scolii sau a unui curs, voluntariat sau ingrijirea rudelor.
-limba engleza la nivel cel putin conversational (aceasta va fi testata telefonic prin 2 interviuri dintre care cel de-al doilea pe termeni medicali in engleza).
-se prefera femei, insa pot aplica si barbatii daca au experienta si abilitati potrivite pentru astfel de activitati
-varsta cuprinsa intre 25 si 45 de ani, intervalul de varsta poate fi putin depasit in cazul in care persoana demonstreaza abilitati deosebite dar nu mai mult sau mai putin de 20-50 ani
-calificarea in domeniu nu este necesara insa detinerea unei diplome sau a unei calificari poate constitui un avantaj
-carnetul de conducere nu este necesar insa detinerea lui poate constitui un avantaj

Salariul oferit ajunge la 775 de lire sterline pe luna, la o norma minima de lucru de 40 de ore pe saptamana. Dupa ce persoanele recrutate au depasit perioada de pregatire, care poate dura intre o luna si trei luni, angajatorul le ofera posibilitatea de a face ore suplimentare care se platesc cu 6,08 lire sterline pe ora. Din experienta companiei de recrutare, exista infirmiere care castiga 1000 de lire sterline pe luna si lucreaza in jur de 200 de ore pe luna (50 de ore pe saptamana).

Cazarea se asigura contra cost: 75-95 de lire pe saptamana (costul cazarii depinde mult de zona, dotarile cazarii, comfort, etc).
Masa poate sa fie asigurata de angajator contra cost 1,0 – 1,5 Lire/masa- depinde de angajator, de asemenea la cazare se poate gati.
Taxele catre statul britanic se platesc din venitul anual declarat conform legislatiei in vigoare, dar nu depasesc 50 Lire/luna. Modalitatea de angajare pentru pozitia de care assistant in UK este Self Employed.
Costuri in avans – compania Work Experience nu percepe nici un fel de cost sau comision, exista totusi anumite costuri pe care candidatii vor trebui sa le suporte:
– biletul de drum pana in UK – Work Experience le poate recomanda candidatilor unele site-uri de unde puteti achizitiona bilete mai accesibile insa acestia nu sunt obligati sa le achizitioneze de pe aceste site-uri.
– bani pentru pregatirea sederii in UK (Work Experience recomanda suma de 580 – 600 Lire. De acesti bani candidatii vor avea nevoie pentru a plati: CRB-ului, Cazierul Judiciar Britanic, care este 80 Lire si se plateste in avans din Romania, depozitului la cazare care este in jur de de 200 Lire si se plateste in avans din Romania sau in prima zi candidatii ajung in UK, urmand sa fie recuperat cand se paraseste cazarea, biletul de drum de la aeroport la cazare – intre 20 si 40 Lire in functie de zona, cheltuieli personale zilnice pana la primirea primului salariu sau alte cheltuieli neprevazute.
– taxa pentru locatii preferentiale – care se aplica doar pentru persoanele solicita plasament personalizat dupa preferintele lor, intr-o anumita zona. Taxa este de 200 Lire si este returnabila in cazul in care intr-o perioada de 3 luni nu s-a gasit plasamentul in zona solicitata de aplicant.

Daca aveti intrebari va rugam sa contactati departamentul medical al companiei Work Experience, pe email la adresa: medical@workexperience.ro sau telefonic la oricare dintre numerele: 0753855294 sau 0731332345

Contact:

Ana Maria But-International Recruiter

Telefon: 0753855294, 0731332345, 0040-262-221222

Fax: 0040-318-155073

Bucuresti, sector 1, Str. Stockholm, nr. 4, ap. 1 (Intrare din Calea

Dorobantilor / Str. Madrid)

Email: medical@workexperience.ro

Sursa: Work Experience

 

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns