Tarife mai mici pentru coplata

Dupa vizita reprezentantilor Fondului Monetar International, proiectul vizand coplata pentru serviciile medicale a fost revizuit de catre reprezentantii Ministerului Sanatatii, principalele modificari vizand tarifele ce vor fi platite de pacienti. Noul proiect prevede costuri de 2-3 lei pentru o consultatie la medicul de familie, spre deosebire de 4-5 lei, cat prevedea proiectul initial. Pentru investigatii speciale precum RMN-ul, suma ce va trebui platita ca si coplata este de 75 de lei, de trei ori mai putin decat in prima varianta.

In ciuda micsorarii tarifelor, Camera Federativa a Sindicatelor Medicilor din Romania critica proiectul, considerandu-l ilegal si imoral. Confederatia considera ca aceasta varianta de proiect are ca scop sa impace atat FMI-ul, cat si populatia, in contextul apropiatelor alegeri parlamentare. In viziunea Confederatiei, proiectul nu va reduce numarul internarilor in spitale, in conditiile in care coplata pentru serviciile oferite in spitale este in procent de 0,7-2,1%, in timp ce pentru serviciile din ambulatoriu este mult mai mare, intre 10-25%.

Sursa: Adevarul

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Un raspuns la “Tarife mai mici pentru coplata”

  1. briciu nae A spus:

    care este diferenta intre legea beshescu si cea actuala, a lui cepoc? amandoua au acelasi rezultat: o varza mare in sistem, injosirea personalului medical, genocidul asupra populatiei. dixit!

Lasa un raspuns