Conferinta Nationala “Managementul Bolilor Pulmonare”, a la II-a editie

Conform statisticilor furnizate de OMS , Romania se situeaza in fruntea tarilor europene in ceea ce priveste prevalenta bolilor pulmonare. In tara noastra se estimeaza ca aproximativ 1 milion de persoane sufera de astm,  in fiecare ora 3 persoane sunt diagnosticate cu tuberculoza, iar incidenta BPOC-ului este in continua crestere.

In acest context, are loc cea de-a doua editie a Conferintei Nationale Managementul Bolilor Pulmonare, care se desfasoara in perioada 12-13 octombrie, sub egida stiintifica a Societatii Romane de Pneumologie. Co-presedintii evenimentului sunt: prof.univ.dr. Florin Mihaltan, Presedintele Interimar al Societatii Romane de Pneumologie si prof.univ.dr. Miron Bogdan, Presedintele Comisiei de Pneumologie din Ministerul Sanatatii.

Dupa cum si-a propus inca de la prima editie, acest eveniment doreste sa sublinieze problematica bolilor pulmonare in sistemul de sanatate public din Romania, dezbatand acest subiect din perspectiva pacientului cu boli pulmonare, a asociatiilor de pacienti, autoritatilor, medicilor specialisti si a societatilor medicale de profil.

Prima zi va fi dedicata relatiei dintre pacienti si medicii specialisti, asociatiile de pacienti din domeniul pneumologiei si autoritatile de profil. Scopul este de a semnala problemele intampinate de pacientul cu boli pulmonare in sistemul de sanatate din Romania. La eveniment vor fi invitati reprezentanti ai Comisiei de Pneumologie din Ministerul Sanatatii, reprezentanti ai Comisiilor de Sanatate din Camera Deputatilor si Senatul Romaniei, reprezentanti ai Colegiului Medicilor, care vor discuta despre cele mai actuale masuri in raport cu bolile pulmonare.

A doua zi este adresata exclusiv profesionistilor din sfera pneumologiei, a medicinii interne, medicinii de familie si alergologiei. Temele abordate in a doua zi a evenimentului vizeaza cele mai noi metode de prevenire si tratament a bolilor pulmonare, dar si importanta diagnosticarii precoce si rolul medicului de familie, ca liant intre pacient si medicul specialist.

„Conceptul manifestarii urmareste abordarea bolilor pulmonare in toata complexitatea lor: problematica pacientului cu boli pulmonare in prima zi a conferintei, precum si componenta stiintifica in a doua zi a manifestarii. Vor fi invitati sa participe reputati medici pneumologi, repezentanti ai autoritatilor, dar si reprezentanti ai pacientilor cu afectiuni pulmonare. Dorim sa evidentiem importanta diagnosticarii precoce a bolilor pulmonare, sa comunicam cele mai noi metode de tratament din domeniu, dar si sa identificam solutii pertinente la problemele cu care se confrunta pacientii cu boli pulmonare. De asemenea, dorim sa subliniem si rolul esential al medicului de familie, ca specialist de prima linie, in diagnosticarea precoce a bolilor pulmonare”, a declarat prof.univ.dr. Florin Mihaltan, presedintele interimar al Societatii Romane de Pneumologie si co-presedinte al Conferintei Nationale Managementul Bolilor Pulmonare.

A II a Conferinta Nationala Managementul Bolilor Pulmonare va fi un eveniment creditat cu puncte EMC. Medicii interesati se pot inscrie gratuit la eveniment pe site-ul www.bolipulmonare.ro. Managementul evenimentului este asigurat de Sanatatea Press Group.

PR si Comunicare: Sanatatea Press Group, Cornelia Tone, Specialist PR & Comunicare, 0733.011.104, comunicare@sanatateapress.ro.

Sursa: Sanatatea Press Group, Foto: Picasa.com.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns