Tanasescu: Pacientii care vin la cabinet fara programare vor plati o taxa pentru consultatie

Potrivit medicului Rodica Tanasescu, presedintele Societatii Nationale de Medicina Familiei (SNMF), pacientii care se vor prezenta la medicii de familie fara sa fie avut programare vor plati o taxa modica. Ministerul Sanatatii a anuntat recent ca pacientii cronici care nu au programare la medicul de familie vor beneficia de consultatii si retete in mod gratuit, insa ceilalti pacienti care vor dori sa beneficieze de consultatii in afara programarilor vor plati intre 10 si 15 lei pentru serviciile medicale, urmand sa li se ofere o chitanta.

Sursa: Evenimentul Zilei, Foto: Stirile ProTv.ro.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 voturi, media: 5.00 din 5)
Încarc...

6 Raspunsuri la “Tanasescu: Pacientii care vin la cabinet fara programare vor plati o taxa pentru consultatie”

 1. Carmen A spus:

  Buna ziua,
  M-as bucura mult sa se respecte ce spuneti. Sunt asistenta medicala si nu imi mai ajung banii de medicamente si analize medicale cu plata, desi legal avem dreptul la gratuitate(OUG nr. 144/2008,privind exercitarea profesiei de asistent medical).
  Cu stima,

 2. Adi A spus:

  Buna ziua,
  citez din text :Pacientii cronici care nu au programare la medicii de familie vor beneficia de consultatii(si retete) gratuit .Ce se intelege? consulltatie gratuita sau netaxata cu cei 10-15 roni?
  Multumesc

  • Ghidcabinet.ro A spus:

   Buna ziua,
   Anuntul Ministerului Sanatatii se refera exclusiv la pacientii cu boli cronice, care vor putea sa obtina retete compensate si gratuite de la medicii de familie , chiar daca nu au programare. Pana in prezent, pacientii cronici care nu reuseau sa se prezinte in cabinetul medicului de familie si care refuzau programarea din diverse ratiuni, erau nevoiti sa plateasca contravaloarea serviciilor medicale si nu puteau beneficia de prescriptii medicale in regim compensat. In schimb, pacientii care se prezinta pentru un caz acut de boala, vor trebui sa plateasca o suma cuprinsa intre 10 si 15 lei, potrivit medicului Rodica Tanasescu, presedintele Societatii Nationale de Medicina Familiei. Taxa de 10-15 lei va fi aplicata celorlalti pacienti care doresc consultatii in afara programarilor.

 3. niculescu liana A spus:

  orice crestere e bine venita…

 4. niculescu liana A spus:

  Ne-am dori noi si medicamente gratuite pentru medici si cadrele medicale asa cum si CFR-istii merg gratis cu trenul,profesorii au pentru copiii lor locuri gratuite in caminele studentesti si sunt scutiti de taxe la examenele de admitere s.a.m.d. dar…

 5. suciu rodica-adela A spus:

  Sa inteleg ca se modifica paragraful din Normele pe 2012 si, chiar daca taxam pacientul care vine neprogramat putem sa-i oferim servicii compensate? De cind se poate aplica legal?

Lasa un raspuns