Conferinta “Avocatul Medicului”, desfasurata cu prilejul Zilei Europene a Medicului

Sanatatea Media Group organizeaza in parteneriat cu Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” din Bucuresti, Comisia pentru Sanatate si Familie a Camerei Deputatilor si Colegiul Medicilor din Bucuresti, o conferinta prilejuita de Ziua Europeana a Medicului, care se va desfasura pe data de 30 martie 2012, in intervalul orar 13:00 – 17:00, la Palatul Parlamentului, Intrarea S1.

In cadrul acestei conferinte, Sanatatea Media Group propune infiintarea unei noi institutii dedicata apararii drepturilor medicilor si anume Avocatul Medicului.

“De Ziua Europeana a Medicului ne-am propus sa ii sarbatorim pe cei carora, de multe ori, le datoram viața.  Totodata, ne-am gandit sa venim in ajutorul lor și sa le oferim posibilitatea de a vorbi, intr-un cadru organizat,  despre problemele cu care se confrunta. Am abordat aceasta tema, de ziua Europeana a Medicului, deoarece, personal am observat, ca aceasta breasla cade adeseori prada unor acuzatii, de multe ori nefondate. Oameni care ieri le multumeau cu lacrimi in ochi pentru cât bine le-au facut, se pot indrepta astazi impotriva binefacatorilor lor. Din acest motiv ne-am propus sa spunem stop abuzurilor si start informarii! Prin infiintarea acestei noi institutii, “Avocatul Medicului”, menita sa lupte impotriva abuzurilor la care sunt supuse cadrele medicale si sa apere drepturile si libertatile acestora, ocrotindu-le demnitatea, ne propunem sa  mediem si sa rezolvam  conflictele aparute intre acestia si pacienti, sa creionam si sa dezvoltam programe de informare pentru medici.”a conchis Simona Maria Vladica, director general Sanatatea Media Group.

Avocatul Medicului se doreste a fi o institutie autonoma si independenta care are drept scop apararea drepturilor si demnitatii medicilor in raporturile acestora cu autoritatile publice si societatea civila. Activitatea Avocatului Medicului va fi ghidata de principii solide precum dreptatea, echitatea, demnitatea si solidaritatea.

Sanatatea Media Group isi doreste ca prin intermediul acestei institutii – Avocatul Medicului, sa apere demnitatea si sa promoveze drepturile si interesele medicilor in toate sferele de activitate. Cu ajutorul acestei institutii se va decide asupra petitiilor formulate de medicii lezati prin incalcarea drepturilor de catre autoritatile administratiei publice sau societatea civila.

Avocatul Medicului  va realiza propuneri legislative menite sa apere drepturile medicilor precum si propuneri privind petitiile formulate si  va verifica stadiul de rezolvare a acestora si repunerea in drepturi a petitionarilor.

La eveniment vor participa reprezentanti la cel mai inalt nivel ai: Comisiei pentru Sanatate si Familie din Camera Deputatilor, Universitatii de Medicina si Farmacie “Carol Davila” din Bucuresti, Comisiei de Disciplina a Colegiului Medicilor, Colegiului Medicilor din Bucuresti, precum si Colegiului Medicilor din tara.

Despre respectarea drepturilor si libertatilor medicilor din România vor lua cuvântul personalitati de marca din lumea medicala: Rodica Nassar, președintele Comisiei pentru Sanatate și Familie din Camera Deputaților, Prof.Univ.Dr. Florian Popa, membru al Comisiei pentru Sanatate și Familie din Camera Deputaților, Prof.Univ.Dr. Monica Pop, managerul Spitalului Clinic de Urgente Oftalmologice Bucuresti, Prof.Univ.Dr. Eugen Bratucu, președintele Comisiei de Disciplina a Colegiului Medicilor din România, Prof.Univ.Dr. Ioan Lascar, președintele Colegiului Medicilor București, Conf.Univ.Dr. Laurențiu Belușica, șeful Clinicii de Chirurgie Generala din cadrul Spitalul Clinic de Urgența M.I.R.A. “Dimitrie Gerota”.

De asemenea, evenimentul va fi unul interactiv, in cadrul caruia vor fi dezbatute problemele stringente cu care se confrunta astazi medicii din România. Alaturi de autoritațile prezente, vom incerca sa gasim soluții viabile pentru imbunatațirea statutului medicului român.

Intr-o perioada in care profesia de medic este din ce in ce mai puțin apreciata de autoritați și societatea civila, se impune crearea unei instituții care sa lupte pentru drepturile și libertațile acestei nobile meserii.

Organizator: Sanatatea Media Group, E-mail: planificare@sanatateamediagroup.ro, Telefon: 0730.600.094, 0752.231.577.

Sursa: Sanatatea Media Group, Foto: Radiotecuci.ro.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Se încarcă...

Lasa un raspuns