Autoritatile din sistemul sanitar, fata in fata cu asociatiile de pacienti pentru a dezbate legislatia drepturilor pacientilor

Sanatatea Media Group organizeaza, in parteneriat cu Asociatia Nationala pentru Protectia Pacientilor, o dezbatere prilejuita de Ziua Europeana a Pacientilor, care se va desfasura marti 13 martie 2012, in intervalul orar 9:30-18:00, la Casa Universitarilor din Bucuresti. Evenimentul “Legislatia-aliat sau dusman al pacientilor din Romania?” este sustinut de Alianta pentru Sanatate din Romania. 

Dezbaterea reuneste fortele celor mai puternice asociatii de pacienti din Romania pentru a purta un dialog intr-un cadru adecvat si pentru a pune bazele unor solutii reale care sa sprijine sistemul de sanatate din Romania cu scopul de a face fata problemelor actuale ale pacientilor romani, precum si ale specialistilor si furnizorilor de produse si servicii de sanatate. 

“Ziua Europeana a Pacientilor este o ocazie potrivita pentru a ne reuni fortele cu scopul de a propune si elabora o noua lege privind drepturile si obligatiile pacientilor. Ne aflam intr-un moment de rascruce in care pacientii romani sunt tot mai nemultumiti de serviciile medicale, iar in acest context o anumita parte din legislatie nu face decat sa le ingradeasca dreptul la un tratament adecvat. Acesta este motivul pentru care am decis sa luam atitudine, sa ne asezam la masa discutiilor, pacienti si autoritati deopotriva, pentru a crea un cadru legislativ mai bun pentru toti pacientii din Romania”, a declarat Simona Maria Vladica, director general Sanatatea Media Group. 

Aceasta intrunire a asociatiilor de pacienti isi propune sa determine autoritatile romane sa armonizeze legislatia existenta sau sa adopte o legislatie noua privind drepturile pacientilor din Romania, dar si sa sustina asociatiile de pacienti astfel incat acestea sa aiba capacitatea de reprezentare a pacientilor in fata autoritatilor statului. 

La dezbatere vor participa in calitate de speakeri, personalitati importante din lumea medicala printre care amintim: Ladislau Ritli, Ministrul Sanatatii, Vasile Cepoi, secretar de stat in Ministerul Sanatatii, Dr. Dorin Ionescu, director general al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, Ioana Bianchi, consilier presedinte Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, prof. univ. dr. Florian Popa, Comisia pentru Sanatate si Familie a Camerei Deputatilor, Rodica Nassar, presedintele Comisiei pentru Sanatate si Familie a Camerei Deputatilor, Dr. Marius Filip, medic sef al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, Vasile Barbu, presedintele Asociatiei Nationale pentru Protectia Pacientilor, Cristian Hotoboc, presedintele Aliantei pentru Sanatate din Romania, dr. Rodica Tanasescu, vicepresedintele Aliantei pentru Sanatate din Romania si presedintele Societatii Nationale de Medicina Familiei, conf. univ. dr. Laurentiu Belusica, sef Sectie Chirurgie Spitalul Clinic de Urgenta MIRA “Dimitrie Gerota” din Bucuresti, Conf. univ. dr. Sorin-Marian Paveliu, Catedra de Farmacologie, asist. univ. dr. Sorin Paun, medic primar chirurgie generala, decan av. Ion Ilie Iordachescu, Uniunea Avocatilor din Romania, Decanul Baroului Bucuresti. 

Printre temele principale de dezbatere ale evenimentului se numara: “Drepturile si obligatiile pacientului in context national si european”, “Problemele pacientului roman”, “Rolul si importanta asociatiilor de pacienti”, “Propunerea si dezbaterea unei noi legi a Drepturilor Pacientilor”, “Dezvoltarea programelor nationale de prevenire si control a bolilor cronice”, “Siguranta pacientului”, “Roluil si importanta asociatiilor de pacienti” si “Accesul la medicamente”. 

Pentru mai multe detalii privind programul evenimentului, puteti accesa urmatorul link: 

http://www.infopacienti.ro/ziua-europeana-a-pacientilor-2012/program.html

Evenimentul “Legislatia-aliat sau dusman al pacientilor din Romania?” reprezinta doar un punct de plecare pentru o dezbatere mai ampla-“Conferinta Nationala a Pacientilor”, care va avea loc in perioada 14-16 iunie 2012, la Bucuresti. 

“Conferinta Nationala a Pacientilor”, editia a II-a, este cel mai important eveniment al anului, dedicat informarii si imbunatatirii conditiei pacientului roman. 

“Conferinta Nationala a Pacientilor” este un eveniment cu acoperire nationala, care va reuni in cadrul unei conferinte interactive toti actorii din domeniul sanatatii: reprezentanti ai autoritatilor statului (din cadrul Ministerului Sanatatii, Casei Nationale de Asigurari de Sanatate-CNAS, Casei Asigurarilor de Sanatate a Apararii, Ordinii Publice, Sigurantei Nationale si Autoritatii Judecatoresti-CASA OPSNAJ, Directiei de Sanatate Publica a Municipiului Bucuresti, membrii Comisiilor de Sanatate din Camera Deputatilor si Senatul Romaniei, precum si reprezentanti din cadrul Colegiului Medicilor din Bucuresti si Colegiului Farmacistilor din Romania), reprezentanti ai Universitatilor de Medicina si Farmacie din tara noastra, medici, manageri de spitale, reprezentanti ai farmacistilor si ai companiilor farmaceutice, pacienti, reprezentanti ai asociatiilor de pacienti si ai societatii civile. 

Cele doua evenimente organizate de Sanatatea Media Group se doresc a fi semnale de alarma asupra conditiei pacientilor din Romania, momente de reala dezbatere asupra situatiei sistemului sanitar romanesc si puncte de plecare in gasirea unor solutii viabile pentru imbunatatirea starii de sanatate a pacientilor din tara noastra. 

Divizia de Comunicare & PR. 

Sanatatea Media Group 

E-mail: planificare@sanatateamediagroup.ro 

Tel.: 0730.600.094, 0752.231.577. 

Sursa: Sanatatea Media Group, Foto: Picasa.com. 
 

 

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns