Vlad Tica, vicepresedintele CMR, a devenit membru al Biroului EBCOG

Prof. dr. Vlad Tica, vicepresedintele Colegiului Medicilor din Romania, a fost ales la sfarsitul saptamanii trecute ca membru executiv in cadrul Biroului Board-ului European si Colegiului de Obstetrica si Ginecologie (EBCOG), sectiune a Uniunii Europene a Medicilor Specialisti (UEMS), se arata intr-un comunicat de presa.

“Pentru Colegiul Medicilor din Romania este extrem de important sa fie membru activ al acestei organizatii pentru ca ea reprezinta nivelul coordonator al specialitatii de Obstetrica Ginecologie la nivel european si este o sectiune a UEMS, din care CMR este membru activ. Este, de asemenea, important si util din punct de vedere al Societatii de Obstetrica si Ginecologie din Romania. UEMS coordoneaza formarea profesionala in timpul rezidentiatului si dupa rezidentiat, educatia (dezvoltarea) profesionala continua, organizeaza pregatirea de formatori, supravegheaza si observa la nivelul demografiei medicale inter-state si in interiorul specialitatii si este un interlocutor din punctul de vedere al acestei specialitati cu oficialii europeni. De asemenea, EBCOG reprezinta interlocutorul regional al structurilor profesionale mondiale si promoveaza standardele de conduita in specialitate pentru siguranta femeilor”, a declarat Vlad Tica.

EBCOG si-a inceput activitatea in 1996 in urma unei fuziuni intre Board-ul European de Ginecologie si Obstetrica si Colegiul de Obstetrica ci Ginecologie. Obiectivul organizatiei este de a imbunatati sanatatea femeilor si a copiilor si de a promova cele mai bune standarde profesionale in obstetrica-ginecologie din toate tarile membre. Organizatia numara in prezent 39 de tari membre.

Sursa: CMR, Foto: Mondonews.ro.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns