MS demareaza o ancheta privind aprovizionarea cu Euthyrox si L-Thyroxin

Reprezentantii Ministerului Sanatatii intentioneaza sa initieze o ancheta in ceea ce priveste aprovizionarea cu Euthyrox si inlocuitorul sau L-Thyroxin, in conditiile in care pacientii cu afectiuni ale tiroidei nu au mai gasit de luni bune medicamentele in farmacii. Producatorii celor doua medicamente sustin ca nu au avut probleme cu aprovizionarea, insa pacientii sustin ca farmaciile isi epuizeaza stocurile in doar cateva ore. Medicamentele nu se gasesc in farmacii, nici in spitale, iar cei mai multi pacienti si-au luat in ultimele luni pastilele cu intrerupere. Cu aceasta situatie se confrunta peste 1 milion de bolnavi din intreaga tara.

Sursa: Stirile ProTv, Foto: Blog.imva.info.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Se încarcă...

12 Raspunsuri la “MS demareaza o ancheta privind aprovizionarea cu Euthyrox si L-Thyroxin”

 1. irina A spus:

  Sint endocrinolog si vad spun sigur ca cel putin in judetele Iasi si Vaslui nu se gaseste Euthyrox. Mai gasesti prin cite o farmacie uitata o cutie de l-thyroxina sau novothyral. Sunt f multi pacienti in imposibilitatea de a gasi medicatia. Bine ca totusi la apropae 3 luni de la disparitia medicatiei s-a sesizat cineva.

  • Ghidcabinet.ro A spus:

   Sa speram ca Ministerul Sanatatii va actiona cat mai rapid pentru a rezolva aceasta situatie care pune in pericol sanatatea bolnavilor.

  • mihaela A spus:

   La fel e situatia si in alte judete ale tari. Totusi se poate gasi, procura de la persoane care aducmedicamrntul din alte tari. Eu am gasit la cineva care aduce din Serbia, produs tot de MERCK si la pret destul de accesibil. Va pot da nr. tel.daca cineva are nevoie urgenta si nu a gasit in alta parte. 0736225086 Cristina

  • daniel A spus:

   eu am facut comanda la cineva care aduce din Serbia, produs tot de MERCK si la pret acceptabil. trimite prin posta sau pri curier. nr. persoanei 0736225086

 2. daniel A spus:

  multumesc Mihaela. am sunat la nr.postat de tine si am facut comanda la pret foarte avantajos. multumesc inca odata si sarbatori fericite tuturor.

 3. alin A spus:

  Eu am gasit eutyrox la farmacia bendis din cluj napoca, fetele alea tocmai primisera si aveau din toate felurile

  • Emilia Popovici A spus:

   Mercic de Info! Am găsit si eu euthyrox la bendis dar am găsit greu farmacia. pentru cei interesați farmacia e in spatele spitalului de recuperare.

 4. Mirela A spus:

  Nu au dreptate ca se aprovizioneaza normal.Nu se gaseste la nici-o farmacie din Bucuresti,am incercat chiar si la cea vizavi de Parhon.Am o cunostiinta la un depozit de medicamente si abia mi-a facut rost de 2 folii

 5. mudokins A spus:

  ce nu intelege toata lumea e un singur lucru!,nu se mai vrea vindecarea bolnavilor! deaceea incepand cu 1 ianuarie 2012 sistemul de medicamentatie se schimba radical![3 miliarde de oameni tre.sa dispara]treziti-va ce dracu ca doar informatia circula[scapa] destul de lejer!

Lasa un raspuns