Cezar Irimia: Suntem ingrijorati de intentia autoritatilor de a adopta rapid noua lege a Sanatatii, fara o dezbatere publica

Bolnavii romani de cancer sunt nemultumiti de faptul ca nu s-a organizat deocamdata o dezbatere publica privind noua lege a Sanatatii si se tem ca proiectul legislativ ar putea fi adoptat rapid, fara consultarea societatii civile. Cristian Irimia, presedintele Federatiei Asociatiilor Bolnavilor de Cancer din Romania (FABC) precizeaza, in cadrul unei scrisori deschise, ca autoritatile din domeniul sanitar risca sa incalce Carta Europeana a Drepturilor Pacientilor in cazul in care nu vor organiza rapid dezbaterea proiectului de lege.

“Opacitatea autoritatilor in pregatirea viitoarei legi si misterul ce planeaza in jurul proiectului elaborat genereaza tensiuni si reprezinta o proba suplimentara a desconsiderarii cetatenilor de catre guvernanti. Legea sanatatii este una de interes general, esentiala pentru toti cetatenii Romaniei, ceea ce implica obligativitatea unei dezbateri publice amanuntite asupra proiectului ce urmeaza a fi supus ratificatii. Facem apel la autoritatile romane sa abordeze problema intr-o maniera globala, ce depaseste interese de moment sau de alta natura decat cea sociala, si sa se gandeasca, inca o data, la toate consecintele pe care aceasta noua lege, in curs de adoptare, le implica asupra cetatenilor Romaniei. Ar fi total nefericit ca, din nou, sa fie luate hotarari pentru cetateni, dar fara ei”, a precizat Cezar Irimia.

Sursa: GhidCabinet.ro, Foto: Business-forum.ro.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (2 voturi, media: 5.00 din 5)
Se încarcă...

Lasa un raspuns