Bolnavii romani de cancer ar putea primi tratament gratuit in Ungaria

Circa 1.200 de bolnavi romani de cancer din Bihor dar si din alte judete ar putea beneficia timp de un an de consultatii si tratament gratuit in Ungaria, la Debrecen, in cadrul unui proiect international derulat intre Clinica din Oradea si clinica maghiara. Catedra de radioterapie a Centrului de Medicina si Sanatate a Universitatii din Debrecen si Sectia de oncologie a Facultatii de Medicina a Universitatii din Oradea  au castigat un proiect comun care are  scopul asigurarii posibilitatii de tratament, pentru bolnavii diagnosticati cu cancer din zona transfrontaliera.

In cadrul proiectului, clinica maghiara va beneficia de un accelerator linear de intensitate modulara, in timp ce partea romana va fi dotata cu un sistem informatic pentru crearea unei baze de date, iar specialisti oradeni, oncologi si fiziologi vor fi instruiti pentru viitorul centru oncologic care va lua fiinta la Oradea.

Sursa: Citynews.ro, Foto: Unm.edu.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (4 voturi, media: 4.50 din 5)
Încarc...

15 Raspunsuri la “Bolnavii romani de cancer ar putea primi tratament gratuit in Ungaria”

 1. enache paul marius A spus:

  va rog as vrea sa o duc pe mama mea in ungaria a fost operata ca avea o tumora p indestinul gros si cei din romania nu prea ii dau sanse va rog din suflet

  • Ghidcabinet.ro A spus:

   Programul se desfasoara la Debrecen, in urma unui parteneriat incheiat intre Sectia de oncologie a Facultatii de Medicina a Universitatii din Oradea si Catedra de radioterapie a Centrului de Medicina si Sanatate a Universitatii din Debrecen. Va sfatuim sa ii contactati pe reprezentantii facultatii la numarul de telefon +40 259 415 680 sau la eMail medfarm@uoradea.ro pentru a obtine mai multe informatii despre acest program si despre modul in care o puteti inscrie pe mama dumneavoastra. Puteti intra pe site-ul facultatii la adresa: http://medfarm.uoradea.ro/. Va dorim multa sanatate!

 2. Mihaela A spus:

  M-ar interesa si pe mine, ma poate ajuta cineva cu numele spitalului si adresa?

  • Ghidcabinet.ro A spus:

   Spitalul se afla in Ungaria, la Debrecen. Gasiti mai multe informatii in mesajul anterior. Va dorim multa sanatate!

 3. marcica biliciu A spus:

  va rog din suflet sa ma ajutati,am un frate de 49 ani operat acum 2 ani de cancer colo rectal,cu multiple metastaze,de plaman,ficat,an prezent starea lui este in prezent f.rea.sta la pat acuzind dureri de mijloc,ficat,oase,plamin,oase,nu poate a in prezent sint calmante prespira bine si in urma acestor afectiuni a ajuns de mai multe ori in serviciu de urgenta .tratamentul cel urmeaza in prezent sint calmante prescrise de medicul oncolog:D.H.C.,MIOFILIN .astept raspuns,sper ca ma veti ajuta.va multumesc din suflet.

  • Ghidcabinet.ro A spus:

   Din pacate nu va pot oferi mai multe informatii in afara celor mentionate in mesajele de mai sus. Va recomand sa luati legatura cu reprezentantii Sectiei de oncologie a Facultatii de Medicina a Universitatii din Oradea la numarul de telefon +40 259 415 680 sau la eMail medfarm@uoradea.ro pentru a obtine mai multe informatii in legatura cu acest program. Va dorim mult succes si multa sanatate!

 4. pop daniela A spus:

  sotul meu in virsta de 57ani, a fost diagnosticat cu un an in urma de Adenom de prostata malign T2, a urmat un tratament hormonal cu ZOLADEX timp de un an ,valorile au scazut foarte mult,I s-a spus ca poate sa se opereze. Din suflet va rog, sa-mi spuneti cum pot sa ajung la Spitalul din Debrecen la sectia de urologie sau oncologie pentru a se opera. VA MULTUMESC DIN SUFLET.

  • Ghidcabinet.ro A spus:

   Buna ziua,
   Din pacate nu va putem oferi mai multe informatii in afara celor furnizate mai sus. Va recomandam sa luati legatura cu conducerea Sectiei de oncologie a Facultatii de Medicina a Universitatii din Oradea la numarul de telefon +40 259 415 680 sau la eMail medfarm@uoradea.ro pentru a obtine mai multe informatii. Multa sanatate!

 5. MIHAELA A spus:

  BUNA SEARA VA ROG AM NEVOIE DE LOCUL ASTA LA SPITAL IN UNGARIA PENTRU MAMA MEA E BOLNAVA DE CANCER A FOST OPERATA DE NEOPLASM OVARIAN AUM 2 ANI VA ROG AM NEVOIE SA MA AJUTATI EMAILUL MEU ESTE ***** SUNT DISPERATA

  • Ghidcabinet.ro A spus:

   Din pacate nu avem la dispozitie si alte informatii. Va recomandam insa sa luati legatura cu conducerea Sectiei de oncologie a Facultatii de Medicina a Universitatii din Oradea la numarul de telefon +40 259 415 680 sau la eMail medfarm@uoradea.ro si in mod sigur veti fi ajutata. Multa sanatate!

 6. Bara Liana A spus:

  va rog din suflet tatal meu e bolnav de cancer de vezica .A fost operat de 2 ori de tumoare in vezica .acum ii sa blocat rinichiu stang si la dreptu ia bagat tub.Dar se simte foarte rau. Trebuie scoasa vezica dar in starea in care este nu poate sal opereze va rog sami ziceti cei de facut cu el. Carcinom urotelial invaziv grad inalt de malignitate al vazicii urinare. Hidronefroza bilaterala.Insuficienta renala obstructiva. In 3.05.2012 ia fost bagat tubul. dar va rog spunetim mai are rost sai scoata vezica sau nu. sintem disperati doctorul care la operat nu ne spune prea multe si nu stim la ce sa ne asteptam.Va rog sami spuneti ce are atunci la ce sa ne asteptam.

  • Ghidcabinet.ro A spus:

   Buna ziua, pentru mai multe informatii va rugam sa luati legatura cu conducerea Sectiei de oncologie a Facultatii de Medicina a Universitatii din Oradea la numarul de telefon +40 259 415 680 sau la eMail medfarm@uoradea.ro. Ne pare rau ca nu va putem oferi mai multe informatii, insa cu siguranta veti obtine ajutor specializat si mai multe informatii in legatura cu spitalul din Debrecen, Ungaria. Multa sanatate si mult succes!

 7. Alexa A spus:

  buna seara socrul meu tocmai ce a aflat ca are polipi pe colon aproape de anus (adica cancer) eu si sotia mea stim ca este cancer dar el nu stie pt ca nu-i sa spus va rugam sa ne ajutati. el nu poate sa se opereze pt ca are si diabet si cu inima. ce se poate face in privinta aceasta??? astept raspunsul dvs cat mai urgent… Va multumesc

  • Ghidcabinet.ro A spus:

   Buna ziua,
   Va recomandam sa cereti si o a doua opinie medicala pentru solutii alternative de tratament. Multa sanatate!

 8. Gatej Adelina A spus:

  Buna seara,
  Tatal meu a fost diagnosticat in 03.12.2014 cu glioblastom primar lobo-frontal stang, care nu se poate opera datorita dimensiunii si localizarii. Am facut sedinte radioterapie si chimioterapie cu temodal. La RMN-ul din martie se pare ca a crescut, insa la RMN -ul din aprilie arata o stagnare. In acest moment facem tratament medicamentos anticonvulsiv, antiedemsi antiinflamator precum si 5zile/ luna temodal 250 mg la 70 kg masa corporala. Va rog sa-mi spuneti ce se poate face mai departe, datorita faptului ca in urma analizelor de sange apar modificari. Cu stima,

Lasa un raspuns