SUA finanteaza puternic cercetarea in domeniul telocitelor, celulele descoperite de romani

Statele Unite ar putea finanta puternic cercetarile in ceea ce priveste telocitele, celulele descoperite de romani, in timp ce China i-a invitat pe cercetatorii romani sa isi continue cercetarile in laboratoare din Shanghai si Beijing. Potrivit cercetatorilor romani de la Institutul “Victor Babes” din Capitala, telocitele ar putea revolutiona lumea medicala la nivel mondial, avand in vedere capacitatile lor potentiale in ceea ce priveste vindecarea tesuturilor.

Cercetatorii romani sustin ca telocitele au un puternic rol in ceea ce priveste regenerarea tesuturilor, in special a tesuturilor inimii, si au fost descoperite intamplator, in timp ce specialistii de la Institutul “Victor Babes” studiau tesuturi din intestin. In combinatie cu celulele stem, telocitele ar putea reface muschii inimii afectati de un atac de cord.

Sursa: Ziarul Financiar, Foto: Stiinta.info.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 voturi, media: 5.00 din 5)
Încarc...

2 Raspunsuri la “SUA finanteaza puternic cercetarea in domeniul telocitelor, celulele descoperite de romani”

  1. roua A spus:

    domnul dr. Mircea Leabu a condus echipa de cercetare. din fericire, l-am avut ca profesor la biologie celulara:D

    • Ghidcabinet.ro A spus:

      Acesti specialisti care au reusit sa faca o descoperire de o asemenea amploare merita tot respectul nostru si ar merita, cu siguranta, o finantare puternica din partea statului roman sau, de ce nu, a unor companii private din Romania.

Lasa un raspuns