Un conservant natural extrem de eficient, descoperit de cercetatori

Oamenii de stiintade la Universitatea din Minnesota, Statele Unite, au descoperit in laborator un conservant natural extrem de eficient care pastreaza calitatile alimentelor pentru mai multi ani fara ca acestea sa fie tinute la temperaturi scazute. Noua substanta, denumita bisin, distruge bacteriile care afecteaza carnea si pestele, insa nu este utila in cazul fructelor si legumelor care au un proces diferit de descompunere.

Bisinul este produs in mod natural de anumite bacterii inofensive existente in flora intestinala umana si are rolul de a preveni aparitia unor bacterii periculoase pentru organism precum E-Coli, salmonella sau listeria. Potrivit cercetatorilor, primele produse alimentare conservate cu bisin vor aparea pe piata in cel mult trei ani de zile, dupa ce vor fi testate in laborator efectele diverselor concentratii ale substantei.

Sursa: Evenimentul Zilei, Foto: Cioceanu.ro.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns