Tragedia de la Maternitatea Giulesti nu se mai poate repeta, potrivit reprezentantilor unitatii

Tragedia care a avut loc la Maternitatea Giulesti din Capitala, in urma careia au murit sase nou-nascuti prematur, nu se mai poate repeta, a declarat Doru Pana, purtatorul de cuvant al unitatii sanitare. Acesta a precizat ca Sectia de Terapie Intensiva in care a avut loc incendiul a fost renovata in totalitate si ca unitatea medicala a fost dotata cu detectoare de fum si aparate aspersoare.

Potrivit purtatorului de cuvant al Maternitatii Giulesti, s-au schimbat toate instalatiile, de la instalatia electrica, pana la cea de aer conditionat si au fost montate dispozitive care pot da alarma in cel mult 30 de minute in cazul unui posibil incident. Lucrarile de renovare la Sectia de fertilizare in vitro a unitatii sanitare vor fi finalizate in luna septembrie si celelalte sectii ale Maternitatii Giulesti urmand sa fie renovate cu fonduri de la Primaria Capitalei.

Pana a precizat ca personalul care isi desfasoara activitatea in cadrul Sectiei de Neonatologie este in momentul de fata complet, existand doua asistente pe tura. Cu toate acestea, maternitatea se confrunta in continuare cu deficit de personal la nivelul altor sectii, la fel ca si in cazul altor unitati sanitare din tara.

Sursa: Agerpres, Foto: Ziarul Financiar.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Se încarcă...

Lasa un raspuns