Producatorii de medicamente ar putea plati doua taxe catre Ministerul Sanatatii

Incepand cu luna septembrie, companiile farmaceutice care isi desfasoara activitatea pe piata locala ar putea plati doua taxe catre Ministerul Sanatatii, una care vizeaza cifra de afaceri si una care are in vedere cresterea vanzarilor comparativ cu 2009.

Ministrul Sanatatii, Ritli Ladislau, a precizat ca proiectele de lege care vizeaza implementarea mecanismelor de clawback si payback in sistemul de acordare a medicamentelor compensate este in curs de definitivare. Potrivit ministrului, taxa pe cifra de afaceri va fi intre 5 si 15%, si va fi diferentiata in functie de producatorii de medicamente generice si cei de medicamente inovative.

Dragos Damian, presedintele Asociatiei Producatorilor de Medicamente Generice din Romania, explica insa ca exista o contradictie intre dorinta ministrului Ministerului Sanatatii de a creste consumul de medicamente generice si taxa pe cresterea vanzarilor pe care acesta intentioneaza sa o impuna. Potrivit lui Damian, consumul de medicamente generice nu va creste prin astfel de masuri, iar investitiile in acest domeniu se vor reduce.

Sursa: Curierul National, Foto: Medability.ro.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns