MedLife pregateste investitii de peste 50 de milioane de euro

Operatorul privat de servicii medicale MedLife pregateste un program de investitii in valoare de 52,1 de milioane de euro in urmatorii patru ani, se arata intr-un comunicat de presa. Deocamdata, compania privata a incheiat un contract de credit sindicalizat in valoare de peste 40 de milioane de euro, in asociere cu International Finance Corporation (IFC), membra a Grupului Bancii Mondiale, si Erste Group impreuna cu Banca Comerciala Romana.

“Acest proiect finantat de IFC si Erste va permite MedLife sa ofere mai multe servicii medicale in tara, fiind un model prin care furnizorii de servicii medicale private preiau din efortul sistemului de stat, avand si un impact pozitiv asupra bugetului de asigurari de sanatate prin economiile realizate”, a declarat Ana-Maria Mihaiescu, seful misiunii International Finance Corporation din Romania.

La sfarsitul programului de investitii anuntat MedLife intentioneaza sa aiba in portofoliu o retea de 10 hiperclinici, 6 spitale de mari dimensiuni, 10 laboratoare si 12 farmacii. “Oferim servicii medicale pentru un milion de oameni anual. Suntem onorati ca, avand sprijinul partenerilor nostri financiar, putem sa concretizam angajamentul MedLife de a extinde accesul la asistenta de calitate pentru mult mai multi romani. In contextul crizei din sistemul public de sanatate, succesul modelului privat poate deveni un reper si un drum de urmat pentru reformarea serviciilor de sanatate. Consideram ca, la etapa actuala, sistemul privat este pregatit sa ofere intreg suportul autoritatilor romane pentru crearea unui nou cadru legislativ in domeniul sanatatii”, a declarat Mihail Marcu, directorul MedLife.

Sursa: MedLife, Foto: MedLife.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns