Lucian Duta: CNAS are o gaura in buget de un miliard de euro anual

Lucian Duta a declarat in cadrul unei emisiuni televizate ca pierderile inregistrate in bugetul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS) se ridica la circa un miliard de euro anual. Potrivit lui Duta, deficitul bugetar cu care se confrunta institutia se datoreaza diferentei dintre sumele colectate din contributiile romanilor la sistemul de sanatate si costul tratamentelor medicale.

Seful CNAS a mentionat sursele de finantare ale institutiei pe care o conduce, enumerand contributiile angajatilor la bugetul asigurarilor de sanatate si subventiile provenite din partea statului, destinate programelor nationale. Lucian Duta s-a aratat nemultumit de faptul ca in Romania exista doar aproximativ 10 milioane de contribuabili la asigurarile de sanatate, in conditiile in care restul de 10 milioane nu contribuie deloc din punct de vedere financiar pentru a ajuta sistemul.

Lucian Duta a precizat ca situatia in care se afla CNAS era si mai grava in urma cu sase luni, cand s-a luat decizia ca si pensionarii cu venituri de peste 740 de milioane de lei sa plateasca contributii la Sanatate. Pana la acea data doar 8 milioane de romani contribuiau la bugetul sanatatii. Conform lui Duta, de o parte din deficitul inregistrat in bugetul CNAS este responsabil si consumul ridicat de medicamente.

Sursa: B1.ro, Foto: Agerpres.ro.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns