Consumul frecvent de biscuiti creste riscul de cancer de col uterin

Oamenii de stiinta avertizeaza ca biscuitii si prajiturile pot cauza cancer de col uterin in cazul in care sunt consumate frecvent. Potrivit cercetatorilor suedezi, in cazul femeilor care mamanca biscuiti de doua sau trei ori pe saptamana, riscul de cancer de col uterin este cu 33% mai mare, comparativ cu femeile care nu obisnuiesc sa manance biscuiti si prajituri, in timp ce femeile care consuma astfel de produse de mai mult de trei ori pe saptamana prezinta un risc de 42% de a dezvolta acest tip de cancer.

Conform oamenilor de stiinta, de vina nu ar fi neaparat zaharul continut in prajituri si biscuiti, ci combinatia dintre zahar si produsele fainoase. Cu toate acestea, si consumul de zahar are o influenta destul de mare in ceea ce priveste cresterea riscului de a dezvolta cancer in conditiile in care persoanele care consuma peste 35 de grame de zahar zilnic prezinta un risc cu 36% mai mare in ceea ce priveste aparitia acestui tip de cancer.

Sursa: Agerpres, Foto: Picasa.com.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns