Spitalele romanesti, amendate daca interneaza pacienti peste numarul aprobat de paturi

Spitalele romanesti ar putea fi amendate in cazul in care interneaza pacienti peste numarul de paturi aprobat pentru fiecare unitate sanitara, potrivit unui proiect de lege. In aceste conditii, pentru a beneficia de servicii medicale, pacientii ar putea fi inscrisi pe liste de asteptare la tot mai multe spitale.

Proiectul de lege prevede amendarea spitalelor cu sume cuprinse intre 3.000 si 6.000 de lei in cazul in care conducerea unitatilor decide sa interneze mai multi pacienti decat numarul de paturi alocat. Conform medicului Nicolae Bacalbasa, purtatorul de cuvant al Spitalului Judetean “Sfantul Apostol Andrei” din Galati, medicii se vor teme in special sa nu ajunga in situatia de a comite malpraxis in cazul in care vor refuza internarile, si mai putin de amenda. Medicii vor alege sa interneze pacientii si sa plateasca amenzile.

Guvernul roman a aprobat reducerea numarului de paturi din spitale ca masura inclusa in pachetul de reducere a cheltuielilor din acordul cu Fondul Monetar International. Romania ar trebui sa ajunga la o medie de circa 5,6 paturi la 1.000 de locuitori, insa in momentul de fata numarul paturilor din spitale se ridica la circa 6,5 la 1.000 de locuitori.

Sursa: Evenimentul Zilei, Foto: Europafm.ro.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns