Peste 1.600 de medici din UE lucreaza in Irlanda fara sa fi fost testati la angajare

Potrivit autoritatilor irlandeze, circa 1.600 de medici din Uniunea Europeana lucreaza in Irlanda chiar daca angajatorii nu le-au testat competentele la angajare. Fenomenul devine presant pentru autoritatile irlandeze, in conditiile in care tara se confrunta cu o criza de medici tineri, iar spitalele sunt nevoite sa angajeze din strainatate “junior doctors” (post aproximativ echivalent cu cel de medic stagiar in sistemul medical britanic si irlandez).

Conform legislatiei UE, candidatii pentru posturile de junior doctors nu sunt obligati sa sustina teste de competente practice, in conditiile in care ofera dovezi referitoare la studiile urmate. Potrivit Colegiului Regal al Medicilor din Irlanda, un doctor a carui experienta profesionala se bazeaza in intregime pe teorie poate ocupa un post de stagiar in cadrul unei unitati medicale.

Cazul cadrelor medicale aflate in aceasta situatie a revenit atentiei publice dupa ce un medic cu studii realizate in Romania, Asia Ndaga, a fost sanctionata si si-a pierdut locul de munca in conditiile in care superiorii ei au descoperit ca nu stia sa ia pulsul pacientilor si ca nu lucrase niciodata intr-o unitate medicala.

Sursa: Agerpres, Foto: 1235.ro.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns