MS va avea in structura un departament de integritate

Ministerul Sanatatii isi va modifica structura, se arata intr-un comunicat de presa emis de institutie. In cadrul MS va fi organizat un comportament de integritate care va avea ca scop identificarea si combaterea fraudelor din sistemul de sanatate romanesc. Din noua structura vor face parte specialisti in audit si control din Minister, cu competente in verificarea achizitiilor publice si in a altor aspecte din zona platilor informale.

“Inca de anul trecut avem in vedere organizarea unui astfel de compartiment. In Sanatate este nevoie de constituirea unui grup de experti pe probleme legate de coruptie si fraudare a achizitiilor publice”, a declarat Cseke Attila. In acest sens, Ministerul Sanatatii a intocmit un proiect cu finantare din fonduri structurale, in valoare de 3 milioane de euro, care se afla in prezent in circuitul de avizare.

Printr-un act normativ aprobat de Guvern, 15 spitale care se aflau in coordonarea directiilor de sanatate publica au trecut in coordonarea directa a Ministerului Sanatatii, potrivit institutiei. Este vorba despre Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca, Spitalul Clinic de Urgenta “Sf. Pantelimon”, Spitalul Bagdasar Arseni, Spitalul Universitar, Spitalul Clinic Chirurgie Plastica Reparatorie si Arsi, Spitalul “Grigore Alexandrescu”, “Marie Curie”, Spitalul de urgente oftalmologice “Sf. Ioan”, SJU Cluj-Napoca, SJU Craiova, SJU “Sf. Spiridon” din Iasi, SJU Targu Mures, SJU Timisoara si Spitalul Tichilesti.

Sursa: Ministerul Sanatatii, Foto:  Mediafax.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns