Medicii de familie, nemultumiti de erorile din SIUI

Medicii de familie romani sunt nemultumiti de problemele inregistrate in ultima perioada de SIUI. Potrivit medicului Rodica Tanasescu, presedintele Societatii Nationale de Medicina Familiei (SNMF), tot mai multi medici de familie se confrunta cu respingerea asiguratilor de catre Sistemul Informatic Unic Integrat (SIUI), dar si cu desele intreruperi ale sistemului.

Rodica Tanasescu precizeaza ca pacientii romani isi pierd frecvent calitatea de asigurat in conditiile in care protocoalele dintre SIUI si camerele de munca, inspectoratele scolare si casele de pensii opereaza cu intarziere datele. Fenomenul nu afecteaza doar pacientii, ci si medicii de familie, avand in vedere ca acestia sunt cuplabilizati pentru erori si, mai mult, nu li se platesc serviciile medicale din cauza sistemului informatic, a mai spus Tanasescu.

Initial, realizarea si intretinerea SIUI trebuia sa coste aproximativ 74 de milioane de euro, insa in urma unor acte aditionale suma pe care Casa Nationala de Asigurari de Sanatate trebuie sa o plateasca catre SIVECO si HP a crescut cu 33%, la 104 milioane de euro. Cele doua companii au primit deja doua treimi din bani.

Sursa: DCnews.ro, Foto: Parloar.ro.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 voturi, media: 5.00 din 5)
Încarc...

4 Raspunsuri la “Medicii de familie, nemultumiti de erorile din SIUI”

 1. Driga A spus:

  NU-MI PLACE sa joc rol de Casandra, sau sa fiu profet al unui viitor sumbru. Dar SIUI, nascut printre comisioane si atribuiri netransparente nu va functiona niciodata multumitor. Este un program faraonic, dorit sa controleze obsesiv totul, cu jignitoare insistente privind punerea sub control a unor presupuse acte de necinste ale medicilor. Nu zic nu, mai pot exista si medici care se simt tentati sa faca vreun abuz (la fel cum se gasesc si functionari ai caselor de Sanatate care nu sunt curati ca lacrima). Dar ce te faci cu nenumaratii colegi care nici nu se gandesc sa fie necinstiti? SIUI este unul dintre lucrurile care ii fac sa se supere si sa plece din tara.

 2. mioara A spus:

  Am vazut adesea ce stress poate provoca acest SIUI in randul medicilor de familie din dispensarul unde mi-am facut stagiul de MF. Sunt proaspat medic specialist si daca mi-e teama de ceva acest lucru este in primul rand SIUI. Am vazut medic de familie de o corectitudine impinsa la extrem acuzat ca a declarat vii pacienti care erau morti de ani de zile desi acesta instiintase CASA. Replica din partea CASAMB a fost: ce sa facem, avem prea putini functionari care sa opereze aceste decese. Si i s-au aratat teancurile de declaratii trimise de medici si care zaceau de ani de zile pentru ca nu aveau timp sa le proceseze in sistem. Dar scandalul si rusinea au avut timp sa le provoace.

 3. lici A spus:

  Medicul de familie care are preponderent copii si tineri pierde mult la decont deoarece foarte multi elevi de 18-19 ani apar in SIUI ca neasigurati.

 4. casanova A spus:

  stimati concetateni, din cate imi dau seama citind comentariile voastre, sunteti medici de familie, nu? am mari indoieli ca veti reusi vreodata sa realizati masa critica pentru a putea schimba ceva intr-un sistem de sanatate ajuns pe marginea drumului (ca prapastia s-a concesionat deja!), atat timp cat va plangeti organizat sau individual de nefericitele experiente si marile frustrari pe care le traiti FIECARE!!! si nu intelegeti sa abordati problemele de fond, de baza, de principiu ale SISTEMULUI!!! nu ale voastre, mai mult sau mai putin separat/i;voi va imprastiati sistematic pe coclauri dupa efecte, iar cauzele reale nici macar nu le vedeti, necum sa le mai analizati, discutati, indepartati etc….halal natiune, vorba lui nenea Iancu!

Lasa un raspuns