Pacientii romani beneficiaza de mai putini medici decat cei din Republica Moldova

Numarul medicilor romani raportat la populatie este semnificativ mai scazut, comparativ cu numarul medicilor din Republica Moldova, potrivit statisticilor. Mai mult, la nivelul Uniunii Europene Romania se claseaza pe ultimul loc din punct de vedere al numarului de cadre medicale. Conform unui raport al OMS, exodul medicilor a facut ca sistemul de sanatate romanesc sa se confrunte cu un serios deficit de personal.

Astfel, in Romania exista doar 19 medici la 10.000 de locuitori, in conditiile in care in Republica Moldova exista 26 de medici la 10.000 de locuitori. Si in Ungaria, tara care s-a confruntat la randul ei cu un exod al medicilor, exista 31 de medici la 10.000 de locuitori. Doar in Albania situatia este mai grava decat in Romania, in sistemul de sanatate albanez existand 11,5 medici la 10.000 de locuitori.

Situatia este similara si in cazul personalului medical mediu care include numarul de moase sau de infirmiere, dar si in ceea ce priveste numarul medicilor dentisti sau cel al farmacistilor.

Sursa: Realitatea.net, Foto: German-mediclinic.ro.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns