Medicii romani colaboreaza cu specialisti iordanieni pentru dezvoltarea medicinei de urgenta

Medicii romani ar putea colabora cu specialisti iordanieni pentru a dezvolta medicina de urgenta si oncologia, se arata intr-un comunicat de presa emis de Ministerul Sanatatii. Recent, Wajih Owais, ministrul Sanatatii si Invatamantului superior din Iordania a vizitat Romania si a luat parte la o intalnire cu ministrul roman al Sanatatii, Cseke Attila.

Cei doi omologi au stabilit domeniile prioritare de colaborare intre specialistii romani si cei iordanieni, medicina de urgenta si oncologia, in cadrul celei de a II-a Conferinte Internationale Romano-Iordaniene de Medicina si Farmacie (CORINF), organizata la Cluj-Napoca. “In oncologie avem la Cluj cel mai dezvoltat si cel mai performant centru din Romania, dar, in interesul pacientului, colaborarea cu specialistii din Regatul Hasemit al Iordaniei poate fi de interes pentru ambele parti, centrele de oncologie din Iordania fiind de asemenea foarte dezvoltate. In ceea ce priveste medicina de urgenta, Romania ofera in continuare posibilitatea formarii specialistilor din Iordania. 15 medici si asistenti au beneficiat de aceasta pregatire la Targu Mures, si in foarte scurt timp vor sosi alti doi medici iordanieni in Romania”, a declarat Cseke Attila in cadrul conferintei.

La randul sau, ministrul iordanian al Sanatatii a subliniat faptul ca Romania este prezenta in Iordania prin foarte multi “ambasadori” ai tarii, cei 13.000 de absolventi ai unor facultati din tara noastra, dintre care peste 3.500 de medici.

Sursa: Ministerul Sanatatii, Foto: Mediafax.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns